ANASAYFA arrow right Yaşam

300 TL kırtasiye yardımı için 17 bin kişi başvurdu

YAYINLAMA: 06 Eylül 2022 / 16.52
GÜNCELLEME: 06 Eylül 2022 / 16.52
Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü'nde çalışan bir yetkili, iki haftada 17 bin kişinin yardımı almak için başvuru yaptığını belirterek, 5 bin kişiye yardım yapılacağını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 5 bin kişiye yapacağı 300 TL kırtasiye yardımı için 17 bin kişi başvuru yaptı.

MA'da Emrullah Acar'ın haberine göre Urfa'da her yıl Büyükşehir Belediyesi'nin kırtasiye (Çanda, kalem, silgi, defter) yardımına bu yıl binlerce kişi başvurdu. Çocuklarını ilkokula kaydeden velilere okul görevlileri tarafından 300 TL olan kırtasiye yardımı için valiliğe bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı adres gösterildi.

Geçen ay sosyal yardıma başvuran velilere, valilik görevlileri yardımın; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü tarafından yapılacağını bildirdi.

Belirlenen 5 bin kişiye verilecek

Velilerin başvurusunu öğrenci belgesi ile birlikte alan belediye çalışanları yardımın 5 Eylül'de yapılacağını bildirdi. Ancak dün yardımları almak için belediyenin Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü'ne giden binlerce kişi yardımın yapılmayacağı cevabı ile karşı karşıya kaldı.

300 TL kırtasiye yardımı için başvuru yaptıklarını ve paranın Pazartesi günü verileceği yönünde açıklama yapıldığını belirten veliler uzun süre müdürlük önünde yetkililerin açıklama yapmasını bekledi. Müdürlüğün kapısına getirilen zabıtaların tavırlarına tepki gösteren yurttaşlar, birçok kez yardımı almak için otobüs ile geldiklerini ve maddi olarak zarara uğradıklarını belirtti.

Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü'nde çalışan bir yetkili, iki haftada 17 bin kişinin yardımı almak için başvuru yaptığını belirterek, 5 bin kişiye yardım yapılacağını söyledi. Görevli yardım edilecek kişilerin maddi durumu araştırıldıktan sonra 5 bin kişinin belirlenerek yardımların evlerine gönderileceğini ekledi.

Öte yandan 17 bin kişi başvurduktan sonra yardımı almak için yapılan başvuruların kapatıldığı öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *