ANASAYFA arrow right Güncel

30 Nisan gecesinden itibaren 3 gün sokağa çıkma yasağı

30 Nisan gecesinden itibaren 3 gün sokağa çıkma yasağı
YAYINLAMA: 28 Nisan 2020 / 16.51
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2020 / 16.51

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta resmi tatil olan 1 Mayıs Cuma gününde de sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’de koronavirüs salgını nedeniyle her vatandaşa birinci sınıf hizmet verildiğini savunan Erdoğan, Türkiye’nin dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinden daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Türkiye’nin koronavirüs salgını sonrası yeniden yapılanacak dünyada 2023 hedeflerinin ötesinde bir yerde konumlanacağını beklediğini söyleyen Erdoğan, bugüne kadar salgınla ilgili olarak atılan adımları anlattı.

Hayatı normale döndürme programı

Hayatı normale döndürmeye yönelik kapsamlı bir program hazırladıklarını söyleyen Erdoğan, bu programın yakında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

"Salgın nedeniyle adliyelerdeki dava, icra, şikayet itiraz, bildirim süreleriyle ilgili ertelemenin 30 Nisan’da dolan tarihini 15 Haziran’a kadar uzatıyoruz" diyen Erdoğan, çiftçilerin Mayıs-Haziran kredi ödemelerini altı ay ertelediklerini ifade etti.

Erdoğan ayrıca Araştırma-Geliştirme Merkezleri ile Teknoparklarda uygulanan evden çalışma uygulamasını 27 Mayısa kadar uzatıldığını açıkladı.

3 gün sokağa çıkma yasağı

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta haftasonları uygulanan sokağa çıkma yasağını ramazan bayramı sonrasına kadar uygulamayı düşündüklerini ifade eden Erdoğan, bu haftasonu 1 Mayıs Cuma gününün de sokağa çıkma yasağına dahil edileceğini belirtti.

31 ilde 30 Nisan Perşembe geceyarısı başlayacak olan sokağa çıkma yasağı, 3 Mayıs Pazar geceyarısı 00.00’da sona erecek.

1 Mayıs Cuma günü marketler 09.00-14.00 arası açık olacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *