ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 60. yılı törenle kutlanacak 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 60. yılı törenle kutlanacak 
YAYINLAMA: 25 Nisan 2021 / 16.58
GÜNCELLEME: 25 Nisan 2021 / 16.58

Törenler vilayet arkasındaki Hürriyet caddesinde yapılacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 60. yıldönümünü ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin kuruluş gününü Pazartesi törenlerle kutlayacağız. Yapılan açıklamadan öğrenildiğine göre törenler vilayet binası arkasındaki Hürriyet caddesinde yapılacak. 30 Ağustos günü kutlamalar saat 8.30’da orduevinde kabul edilecek. Kutlamalara protokole dahil sivil zevat ve üst rütbeli subaylar katılacak. Saat 9.30’da Atatürk Anıtı’na çelenkler konulup saygı duruşunda bulunulacak. Topluca söylenecek İstiklâl Marşı ile bayraklar gönderlere çekilecek. Zafer Bayramı günü tüm şehir bayraklarla donatılacak.

Saat 10.30’da Hürriyet caddesinde yapılacak olan kutlama töreninde Garnizon komutanı Vali ve Belediye Başkanı tarafından tören kıtasının ve halkın bayramı kutlanacak. İstiklâl Marşı’nın söylenmesinden sonra bir subay günün önem ve anlamını belirten konuşma yapacak, bir subayla, bir öğrenci de şiirler okuyacak. Daha sonra geçit töreni yapılacak.

Öğleden sonra bandolar Atatürk Anıtı önünde ve Karşıyaka parkında milli marşlar çalacak. Saat 15-17 arasında askeri birliklerde sportif faaliyetler yapılacak. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla saat 20-21 arasında kışlalarda eğlenceler düzenlenecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *