ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

30 Ağustos Bayramı’nı coşkuyla kutladık 

30 Ağustos Bayramı’nı coşkuyla kutladık 
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 15.34
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 15.34

Cumhuriyetin ve özgürlüğümüzün bekçisi askerlerimizin geçişi heyecanla izlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 59. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin kuruluş yıldönümü büyük bir coşku içinde törenle kutlandı. Saat 8.30’da Orduevinde tebriklerin kabulüyle başlanan bayram kaleden atılan altı pare top atışıyla halka duyuruldu.

9.30’da Atatürk Anıtına çelenkler konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşından sonra alandaki gönderlere bayraklar çekildi. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şehabettin Balkan, Vali Fikret Koçak ve Belediye Baş kanı A. Turan Ertuğ halkın törene katılan birliklerin ve öğrencilerin bayramlarını kutladılar.

Daha sonra bir subay günün anlam ve önemini belirten, yaptığı konuşmada, Kalk artık sana zillet yaraşmaz, sen hür doğdun hür yaşayacaksın dendi ve Atatürk meydana çıktı. Anadolu Lisesi öğrencisi Özen Yula 30 Ağustos adlı bir şiir okudu. Daha sonra bir subay şiir okudu ve resmi geçit başladı. Askeri bando eşliğinde Muharip Gaziler, Kuvayı - Milliye, Kor savaş ve Türkiye Kore Gazileri Derneği Genel Merkezi, 5. Zırhlı Tugay tören bölüğü, 23. Seyyar Jandarma Tören Bölüğü, okullar bayrak ve flamaları ile askeri zırhlı araçlar geçtiler. Düztepede askeri bando, Karşıyakada Belediye bandosu çeşitli marşlar çalarak konser verdiler. Saat 21.00’den sonra da fener alayı düzenlendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *