ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

3 milyarlık kantin 50 milyarı gitti

3 milyarlık kantin 50 milyarı gitti
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 17.12
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 17.12

İhaleler yoğun ilgi görüyor

Okulların açılması ile birlikte okul kantini ihaleleri büyük ilgi görmeye başladı. Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki okullarda bulunan toplam 72 kantinin ihalesi yapıldı. Kantinler içerisinde en büyük ilgiyi 100. Yıl İlköğretim Okulu’nun kantini gördü. 3 Milyar muhammen bedeli olan kantin, kıran kırana bir çekişmeyle sonuçlandı ve 50 milyara verildi.

İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından bu yıl okul kantinleri açık artırmayla ihaleye çıkarıldı. Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda dün İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç’ın başkanlığındaki komisyon tarafından gerçekleştirilen ihale sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. İhaleleri okul müdürleri de izleyerek okulun durumuyla ilgili iştirakçilere bilgi verip, kalite ve temizliğin önemine dikkat çekerek pahalıya ürün satıldığı takdirde öğrencinin dışardan alış veriş yapmakta hakkı olduğunu vurguladı.

Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki 72 okulda bulunan ve ihaleye çıkarılan kantinlerin muhammen bedelinin 107 milyar 460 milyon lira olduğu açıklandı. Ayrı, ayrı yapılan ihalede dün Şahinbey ilçesindeki okul kantinlerinin ihalesi yapıldı, bugün de Şehitkamil İlçesi’ndeki okulların kantin ihalesi yapılıyor. Sabah saat 10.00’da başlayan sırasında Öğretmenevinin önü büyük bir kalabalıkla doldu. Yoğun ilgi gören kantin ihalesi içerisinde ise en büyük primi 2 bin 460 öğrenci mevcudu bulunan 100. Yıl İlköğretim Okulu’nun kantini yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *