ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

3 Kasım’da artık sandık kesinleşti

3 Kasım’da artık sandık kesinleşti
YAYINLAMA: 11 Haziran 2021 / 16.58
GÜNCELLEME: 11 Haziran 2021 / 16.58
TBMM’den 21 oy farkıyla meclisin tatil edilmesi ve 3 Kasım’da yapılacak seçimlerin kesinlik kazanması siyasi partilerin yerel yöneticileri tarafından farklı yorumlandı. SP’liler böyle bir sonucu beklemediklerini vurgularken, DSP’liler haklılıklarının bir kez daha kanıtlandığını belirtti.

CHP İl Sekreteri Ahmet Demircan, TBMM’nin az farkla da olsa erken seçimin olması yönündeki kararına saygı duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “TBMM’de daha önce 459 oyla erken seçim kararı alındı, ama dün erken seçimin olmasını isteyenlerin sayısı 191’lere geriledi. 21 oyla meclisin tatil edilerek erken seçime gidilmesi sağlandı. Bu durum mevcut parlamentonun güvenirliliğini ve saygınlığını yitirdiğini açıkça gösterdi. Her şeye rağmen çıkan sonuç olumlu” dedi.

3 Kasım’da CHP’nin tek başına iktidara geleceğini ifade eden Demircan, “Bir taraftan dokunulmazlık zırhına bürünmek isteyen insanlar var. Yani bir yanda Ak-pil, çöp taşıma, gibi olaylardan dolayı yargılanan insanlar var, diğer tarafta CHP var. CHP, dokunulmazlık zırhını daraltmaya ve kürsüyle sınırlandırmaya çalışan bir parti. Seçmenler, sağduyulu hareket ederek oy kullanacaktır. Tüm bunlar göz önüne alındığında CHP’nin tek başına iktidar olacağına eminim. 3 Kasım ülkede yeni bir çığır açacak” şeklinde konuştu.

YTP Şehitkamil İlçe Başkanı Mustafa Bozhüyük de, 3 Kasım seçimin sonucunun ne olacağının belli olmadığına ve erken seçimin sonucunun sürpriz olacağına dikkat çekti. Bozhüyük şöyle konuştu: “Bazı anketlerde CHP ve AK Parti hep ileride gösteriliyor. Fakat ben buna inanmıyorum bu seçimin sonucu farklı çıkacak. Türkiye’yi 21. yüzyıla YTP taşıyacak. Yeni dünya düzeninde, globalleşen dünyada YTP Türkiye’yi layık olduğu yere mutlaka getirecek. Türkiye, çağdışı partilerle yeni dünya düzenine ayak uyduramaz. YTP’nin bu anlamda söylemleri çok farklı.” Bozhüyük, “Önümüzde bir olası Irak operasyonu var. Türkiye bu konuda geçmişte büyük kayıplar verdi. Seçimden kaçmıyoruz. Tekrar bir fatura ödememek için özellikle bu konunun netleşmesini istedik” diye konuştu.

TBMM’nin çalışmasına devam etmesini isteyen milletvekillerinin hareketini küskünler hareketi olarak değerlendirilmesine kabul etmediklerini belirten SP İl Başkanı Fahrettin Yuvanç, “Bu bir demokrasi hareketiydi. Biz böyle görüyoruz. Böyle bir sonuç beklemiyorduk. Fakat sonuç ne olursa olsun bizi fazla bağlamıyor, çünkü biz demokrasinin yara aldığına inanıyoruz. 3 Kasım’da seçime zaten hazırdık. Seçimi erteletme gibi bir çabamız yoktu, isteğimiz Seçim ve Siyasi Partiler Yasaları değiştirildikten hemen sonra seçime gidilmesiydi. SP olarak sandıkta en iyi neticeyi alacağımıza inanıyoruz” dedi. Yuvanç, seçim kararının Türkiye’nin AB sürecini etkilemeyeceğini görüşünü ileri sürdü.

DSP Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Kenger, DSP’nin seçim olmaması yönündeki haklılığının dünkü TBMM toplantısından çıkan sonuçla bir kez daha onaylandığını açıkladı. Kenger, “2-3 Ay önce seçim olmasını isteyenlere karşı biz ülkenin seçime hazır olmadığını, sıkıntı yaratacağını söylemiştik. Fakat kimse aldırış etmedi. Ama dün mecliste seçim olmamasını isteyenlerin sayısı 170 idi. Madem öyle, daha önce neden bu yönde oy kullanmadınız? Ama erken seçim kararı alındıktan sonra parti olarak biz TBMM’nin kararına saygılı hareket ettik ve seçimin olması için oy kullandık. Çünkü böyle önemli bir konu da tutarlı olmak gerekti. Dün olsun, bugün olmasın böyle politika olmaz” dedi. Kenger, "Seçmene güveniyoruz, kimin dürüst ve ilkeli politika yaptığını halk çok iyi biliyor. Seçmen artık bilinçlendi” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *