ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

3. GAPFOOD açıldı

3. GAPFOOD açıldı
YAYINLAMA: 30 Ocak 2023 / 15.04
GÜNCELLEME: 30 Ocak 2023 / 15.04
Gaziantep ve bölge ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gıda sektörüne ivme kazandırmak amacıyla düzenlenen GAPFOOD 2003 3. Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı açıldı.

Fuara Gaziantep’in yanı sıra yurt genelinden toplam 90 firmanın katıldığı belirtildi. Fuarda GSO’nun yanı sıra Eskişehir, İskenderun, Kayseri ve Konya Sanayi odaları da stant açtı.

M1 tepe alışveriş merkezinde Gaziantep Sanayi Odası Fuar Merkezi’nde düzenlenen GAPFOOD 2003 3. Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı açıldı.

Suriyeli 1000 civarında iş adamı geldi

Fuarın açılışına Şehitkamil Belediye başkanı, Gaziantep Sanayi odası başkanı, Gaziantep Sanayi odası meclis başkanı, bazı daire müdürleri, iş adamları ve sanayiciler katıldı. Bunların yanı sıra ABD Adana ikinci konsolosu ve ABD Ankara büyükelçisi basın müsteşarı katıldı. Halep Başkonsolosluğu‘nun organizasyonuyla Suriyeli 1000 civarında iş adamı da fuarı gezmek için geldi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuarı gezmek için gelen yabancı konuklara Gaziantep Sanayi odası tarafından öğle yemeği verildi.

Amaç Gaziantep Sanayisinin gücünü sergilemek

Fuarın açılışı sırasında konuşan Gaziantep Sanayi odası başkanı Nejat Koçer, amaçlarının Gaziantep Sanayi sektörünün gücünü fuarlara taşımak ve buralarda tanıtmak olduğunu söyledi. Gaziantep’in sanayi alanında bölgedeki gücünü öğrenmek açısında fuarın önemine dikkat çeken Koçer, fuara gelen ziyaretçilerin buradaki ürünleri görüp Gaziantep’in ne kadar ileride olduğunu açıkça görebileceğini kaydetti.

Gıda mühendislerinin sorunları tartışılacak

Fuarın gıda sektöründeki gelişmelerin iyileştirilmesi, tüketicilerle üreticinin bir araya getirilmesi açısından önemli olduğu belirtilirken, fuarların, ürün kalitesinin yükseltilmesi ve katılımcı firmalara yeni pazarlar yaratılması açısından önemli olduğu kaydedildi. Bu amaçla fuarın, gıda mühendislerinin sorunlarının tartışılacağı toplantıya da ev sahipliği yapacağı, gıda mühendisleri odasının yarın saat 17:00’de düzenleyeceği gıda sektörü sorunları toplantısı, Gaziantep Sanayi Odası Fuar merkezi bünyesindeki seminer salonunda gerçekleştirilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *