ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

3 firma ihale dışı bırakıldı

3 firma ihale dışı bırakıldı
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2021 / 12.52
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2021 / 12.52
Şehitkamil Belediyesi’nin, kışlık ihtiyacı olan yaklaşık 1.6 trilyonluk yakıt için ihale yaptı. İhaleye katılan firmaların bazıları evrakları eksik olduğu için geri çevrildi. Bu firmaların temsilcileri ile belediye görevlileri arasında tartışma çıktı. Tartışmalı ihaleye katılan 5 firmadan iki firma yüksek kırım yaptı. Komisyon üyeleri teklifleri inceleyip sonra karar vereceklerini açıkladı.

Şehitkamil Belediyesi’nin akaryakıt alım ihalesi dün belediye encümen toplantı salonunda yapıldı. İhale komisyon başkanlığını Rauf Bozgeyik yaptı. Belediyenin 2003 kış dönemi ihtiyacı olan bin 200 litre motorin, 40 bin litre süper benzin, 15 bin litre kurşunsuz benzin, 50 bin litre LPG ve 400 bin kilo fueloil (kalyak) ihtiyacı için yapılan ihaleye Özmega Petrol, Asya, Zafer, Askar ve Ebet Petrol katıldı. İhale kapalı teklif usulü ile yapıldı. İhalenin toplam tahmini değerinin KDV hariç 1 trilyon 658 milyar 491 milyon, yüzde 3 geçici teminatının ise 49 milyar 754 milyon lira olduğu belirlendi. İhaleye katılan Özmega Petrol, Asya ve Askar Petrolün şartnamelerinde eksik olduğu için ihaleye alınmadı. Bu sırada Asya Petrol adına Feyzullah Cindioğlu, Özmega Petrol adına ise Nedim Fındıkçı kendilerini şartname kuralları için yanlış yönlendirdiğini iddia ederek Şehitkamil Belediyesi Muhasebe Müdürü İsmail Döş ile tartıştı. Asya Metrol sahibi Feyzullah Cindioğlu şunlan söyledi:

“İhaleye girmeden önce Muhasebe Müdürü İsmail Döş, şartnamede yer alan 4 aracın sözleşmesinden birinin getirilmesinin yeterli olduğunu söyledi. Oysa benim 5 aracım var, fakat bunların sözleşmesi istenmediği için getirmedim. Üstelik bu araçların tümü benim üzerime kayıtlı. Bize yalan söylenildi. Mazeret olarak benim Başpınar’daki benzin istasyonumun uzak olduğu gösteriliyor. Büyükşehir belediyesi benden alıyor. Uzak ise neden başka yerden almıyor? Zaten bu ihalede pislik kokuyor. Usulsüz bir ihale yapılmaktadır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *