ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

3 fabrikada mutlu son

3 fabrikada mutlu son
YAYINLAMA: 29 Eylül 2021 / 13.03
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2021 / 13.03
DİSK’e bağlı Tekstil Sendikası’nda 3 fabrikada toplu iş sözleşmelerinin mutlu sonla bittiğini söyleyen Şube Başkanı Muzaffer Subaşı, toplu iş sözleşmesinin 9 Ocak 2002’den geçerli olmak suretiyle 2 yıl süreli olduğunu belirtti.

Subaşı, konuyla ilgili açıklamasında, şöyle konuştu, “Gaziantep’te Eylül ayından bu yana toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam eden Elyaf İplik, Okan Tekstil ve Remteks Dokuma fabrikası işyerleri ile anlaşma olmadığından bu üç işyerinde grev kararı almıştık. Grev uygulaması bugün(dün) başlayacaktı. Bu üç işyerinde grevin eşiğinden dönülerek toplu sözleşme görüşmeleri gece geç saatlerde anlaşma ile sonuçlanmıştır” dedi.

Subaşı, “Bu toplu sözleşme ile üyelerimizin ücretlerine birinci 6 ay için yüzde 33, ikinci 6 ay için yüzde 13 üçüncü ve dördüncü 6 aylar için ise artan enflasyon oranında zam yapılması kararlaştırılmıştır. Diğer yandan her üç ayda bir maaş tutarında ikramiye ödemesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca her ay işçilere sözleşmenin birinci yılında net 10 milyon, sözleşmenin ikinci yılında net 11.500.T.L. yakacak parası ödenecektir. Ayrıca, 1 Mayıs işçi bayramı kabul edilerek işçiler 1 Mayıs günü ücretli izinli sayılacaktır. Toplu sözleşme ile, evlerde yardımı, doğum yardımı, ölüm yardımı, askerlik yardımı, yıllık izin parası,’ öğrenim yardımı, erzak yardımı gibi birçok sosyal zamlar toplu sözleşmede yer almaktadır. Toplu sözleşmemiz 9 Ocak 2002 tarihinden başlayıp iki yıl sürelidir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *