ANASAYFA arrow right Eğitim

3 bine yakın okuldaki asansörler alarm veriyor: 'Can güvenliği açısından uygun değil'

3 bine yakın okuldaki asansörler alarm veriyor: 'Can güvenliği açısından uygun değil'
YAYINLAMA: 27 Ağustos 2021 / 17.54
GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2021 / 17.54
Eğitim ortamlarının güvenliği, Covid-19 salgınıyla birlikte daha da önem kazandı.

Ülke genelinde 2 bin 995 eğitim kurumunun asansörü için 'Can güvenliği açısından uygun değildir' uyarısı yapılırken 25 bin okulda ise yangın merdiveninin bulunmadığı ortaya çıktı.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı’nca hazırlanan, “Sağlık ve Güvenlik Hizmetleri Değerlendirme Raporu”, çok sayıda okulda kazaya davetiye çıkarıldığını ortaya koydu. Asansör sistemi kurulu 11 bin 556 eğitim kurumunun yüzde 25’inin asansörünün, “Can ve mal güvenliği açısından uygun değildir. Kesinlikle kullanılmaması gerekir” etiketi taşıdığı öğrenildi.

Eğitim ortamlarının güvenliği, Covid-19 salgınıyla birlikte daha da önem kazandı. Okulların sağlık personeli, revir ve temizlik personeli sayıları itibarıyla yüz yüze eğitime hazır olup olmadığı tartışılırken MEB raporu, okullardaki diğer tehlikeleri de günyüzüne çıkardı.

KIRMIZI ALARM

Raporda, insan ya da yük asansör sistemi olan eğitim kurumu sayısının 2020 yılı itibarıyla 11 bin 556 olduğu belirtildi. Bu okullardan 2 bin 995’inin asansöründe, asansörün çok tehlikeli olduğuna işaret eden kırmızı etiket bulunduğu bildirildi. Türkiye genelindeki eğitim kurumlarında bulunan toplam 3 bin 149 asansörün de mavi etiketli yani hafif riskli olduğu kaydedildi. Kullanım açısından herhangi bir risk taşıyamayan eğitim kurumu asansörü sayısı ise raporda, 3 bin 627 olarak ifade edildi.

KAÇAMAYACAKLAR

MEB İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı’nca hazırlanan raporda, okulların yangın algılama ve uyarı sistemleri ile yangın merdivenlerine yönelik bilgilere de yer verildi. Yangın algılama ve uyarı sistemi çalışır durumda olan kurum sayısı rapora 18 bin 363 olarak geçti. Yangın merdiveni olan okul sayısının ise 17 bin 501 olduğunu belirten rapor, toplam 25 bin 65 okulun da yangın merdiveni olmadığını gözler önüne serdi. Raporda, “Yangın merdiveni ihtiyacı olmayan” okul sayısı ise 29 bin 450 olarak belirlendi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *