ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

29 bini madde bağımlısı

29 bini madde bağımlısı
YAYINLAMA: 24 Ocak 2022 / 14.05
GÜNCELLEME: 24 Ocak 2022 / 14.05
83 bin sokak çocuğu var

Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, geçen yıl çeşitli nedenlerle 18 yaşından küçük 83.000 çocuğun emniyetle muhatap olduğunu, bunların 29.000’in bağımlılık yapan madde kullandığını tespit edildiğini bildirdi.

Türkiye’nin teminatı olan çocuk ve gençliğin fizik, ruh sağlığını koruma konusunda okullarda polisin önemli çalışmalar yaptığını belirten Arslan, üniversite gençliğinin de huzurlu, rahat bir ortamda öğrenim görmesi için gereken önlemlerin alındığını kaydetti.

Geçen yıl öğrencilerin karıştığı 548 olay meydana geldiğini, bu olaylarda 22 kişinin yaralandığını ve 1527 kişinin gözaltına alındığını bildiren Arslan, bu yıl öğrencilerin karıştığı 72 olayda 63’ü gösterici, ikisi güvenlik görevlisi 65 kişinin yaralandığını ve bu olaylarda 343 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Emniyet teşkilatına sokakta yaşayan, evden kaçan, kayıp, buluntu, terk, suç mağduru, şüpheli olmak üzere on yaş grubundan 12.483,11-18 yaş grubundan ise 70.766 çocuğun intikal ettiğini belirten Arslan, bu çocukların ailelerine, Cumhuriyet savcılıklara ve ilgili kurumlara teslim edildiğini vurguladı.

Çocuk Şube ve bürolarına gelen çocukların 29.070 sekizinin bağımlılık yapan madde kullandığının tespit edildiğini kaydeden Arslan, ailelere şöyle seslendi: “Çocuklarımıza, tutum ve davranışlarınızla sevginizi ifade edin. Sevgiyi, saygıyı, milli değerlerimizi, ahlaklı olmayı öğretin. Onlara zaman ayırıp birlikte oynayın. Çocuğunuzla güven duygusunu yerleştirin. Problemleri birlikte çözün. Hatalara karşı hoşgörülü olun. Onlara değer verin ve başarılı olduğunu Ödüllendirin. İletişimi açık olun. Tutarsız olmayın. Onların iç dünyasına duyarsız kalmayın.”

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen etkinlikleri de anlatan Arslan, polis akademisi güvenlik bilimleri fakültesine bu yıl 40’ı erkek, onu kız 50 öğrencinin alınacağını belirterek, akademiye genel lise, kız teknik, erkek teknik, ticaret ve turizm öğretimi veren lise öğrencilerinin katılabileceğini bildirdi. Arslan, sınava katılmak isteyenlerin 28 Temmuz-13 Ağustos 2003 tarihleri arasında polis akademisi başkanlığına bizzat başvurmaları gerektiğini anlattı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun turizm sezonunun başlaması dolayısıyla önceki gün valiliklere bir genelge gönderdiğini hatırlatan Arslan, genelge doğrultusunda Türkiye’ye giriş yapan turistlerin hudut kapısında şikayetlerinin ele alınacağını, şüpheliler hariç giriş çıkışların süratli yapılacağını, ulaşımın rahatça sağlanması için işaret ve levhaların gözden geçirileceğini, denetimlerin artırılacağını ve turistlere, saygılı, nazik, itimat telkin edici, yol gösterici davranacağını kaydetti. Arslan, “Ülkemizden memnun ayrılmaları gereken turist, gelecek yüzlerce turistin habercisidir” dedi. Tek gözü görmeyen kişilere ehliyet verilmesi için sağlık Bakanlığı’na bir çalışma yaptığını ifade eden Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de bu doğrultuda incelemelerde bulunduğunu, gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından yönetmelikte değişiklik yaparak bu kişilere sürücü belgesi verilmesinin sağlanabileceğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *