ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

284 bin fıstık, 159 bin 417 zeytin ağacı ve 50 bin 445 dekar ekili arazi yok oldu 

284 bin fıstık, 159 bin 417 zeytin ağacı ve 50 bin 445 dekar ekili arazi yok oldu 
YAYINLAMA: 28 Ocak 2021 / 13.32
GÜNCELLEME: 28 Ocak 2021 / 13.32
Dolunun verdiği hasar kesin olarak tespit edildi

Afet ve il sorunlarını görüşmek üzere vali Koçak, bugün Ankara'ya gidiyor. Bir gün önce bildirdiğimiz gibi dolu, ekili arazide ve ağaçlarda geniş tahribata sebebiyet verdi.

Dörder kişiden oluşan hasar tespit ekipleri çalışmalarını tamamlayarak raporunu sundu. Dolu tahribatından ağaçların durumlarını tespit, kurumalarını önlemek amacıyla Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden bir gurup öğretim görevlisi cumartesi günü ilimize gelerek hasar alanındaki ağaçlarda incelemeler yaptı.

Ağaçların kurumasını önlemek amacıyla ilaç yapılması ve yaralanan dal ve gövdelerin bu ilaçlarla sıvanmasını önerdiler, öneri uyarınca derhal ağaçların ilaçlanmasına ve sıvanmasına başlanacak. On gün içinde bu takdirde bir daha işlem yapılmadığı ağaçlar kuruyarak ürün alınamayacak.

Zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası’na olan borçları ertelenecek. Yeniden düşük faizli kredi açılacak. Dolu afetiyle ve ilin diğer sorunlarıyla ilgili olarak görüşmelerde bulunmak üzere Vali Fikret Koçak bugün Ankara’ya gidecek. Dönüşünde temaslarıyla ilgili açıklamalar yapması bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *