ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

2805 Sayılı İmar Yasası ile ilgili çalışmalar başladı

2805 Sayılı İmar Yasası ile ilgili çalışmalar başladı
YAYINLAMA: 10 Haziran 2022 / 14.11
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2022 / 14.11
Ruhsatsız inşaat, gecekondu yapan mimar ve mühendisler hapis cezasına çarptırılacak.

Yürürlüğe giren 2805 Sayılı İmar Yasası’nın uygulanması ile ilgili çalışmalara dün saat 14:00’ten itibaren Vali Fikret Koçak başkanlığında il halk kütüphanesi salonda başlandı. Toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları ve belediye teknik kurullarıyla il imar müdürü katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Fikret Koçak, bakanlıktan gelen örnek dilekçelerin zaman kaybedilmeden vatandaşlara intikal ettirilmesi için belediye başkanlarına emir verdi. Takıldıkları konularda kendilerine yardımcı olacağını söyledi. İmar yasası ile ilgili konuların açık bir şekilde levhalar halinde hazırlanarak ilgili yerlere asılması gerektiğini söyledi. Zaman kaybedilmeden imar büroları açılarak halkın hizmetine girecek.

Daha sonra il imar müdürü, yasayı madde madde okuyarak belediyelerin ne yapması gerektiğini açıkladı. Belediyelerin takıldıkları konularda kendilerine başvurmalarını, çözüm bulunmaması halinde de başkanlıktan sorulacağını söyledi.

Yasanın geçici maddelerine göre, bundan sonra ruhsatsız inşaat ve gecekondu yapan mimar ve mühendislerin beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılacakları, aynı zamanda bir daha görev yapamayacakları bildirildi.

Yapılan tespitlerde Yavuzeli, Oğuzeli ve Araban ilçelerinde teknik eleman bulunmadığı, buralara ücretli teknik eleman bulunması gerektiği belirlendi. Dilekçelerin nasıl doldurulacağının vatandaşlara öğretilmesi için belediye memurlarına kurs açılması kararlaştırıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *