ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

28 Ağustos‘ta hizmete girecek, pazar dışında satış olmayacak

28 Ağustos‘ta hizmete girecek, pazar dışında satış olmayacak
YAYINLAMA: 05 Mayıs 2022 / 14.54
GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2022 / 14.54
275 milyona mal olacak hayvan pazarının ilk bölümü tamamlandı

Hayvan ihracatçıları pazar yerinden dükkan edinecek. Tamam 275 milyon TL’ye mal olacak hayvan pazarının birinci bölümü tamamlandı. 28 Ağustos günü saat 7:00’de törenle hizmete açılacak. Yeni hayvan pazarından dükkan edilmeyenler hayvan alımı ve satımı yapamayacak.

Konuyla ilgili olarak belediye yetkileri tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

Hayvan ihracatını daha uygun koşullar altında yapmak ihracatçılara hayvan Üretici ve satıcılarına kolaylık sağlamak için 275 milyon TL’ye bir yatırımın yapılmasını gerektiren yeni hayvan pazarı ve ihracat merkezinin birinci kısmı tamamlanmış olup 28 Ağustos 1983 günü saat 7:00’den itibaren yeni yerinde hizmete açılacaktır.

Yeni hayvan pazarında hayvan alım ve satımı yerini seçmiş esnafın hayvan pazarında yazıhane sahibi olması zorunludur. Bu maksatla ihale ile yazıhane alanlar, yazı hanenin satışına hemen başlayacaklardır. Hayvan pazarında yazıhanesi olmayan gezici simsarlar pazara giremeyeceklerdir.

Yeni hayvan pazarının hizmete girmesi ile kale dibinde hayvan satışı yasaklanacaktır. Kale dibi pazarı Çıksoruta taşınacaktır.

Böylece yeni hayvan pazarı ile Çıksorut hayvan pazarı ayrı ayrı çalışacaktır. Çıksorut hayvan pazarı yeri imar planında okul yeri olarak seçilmiştir. Okul yapılmadan evvel bu pazarda yine hayvan pazarına taşınacaktır. Böylece kentin hayvan pazarlama işi tek bir pazarda yapılacaktır.

Tek pazarın kullanılması da ayrıca bildirilecektir. Halen Çıksorut pazarı önünde çirkin görünüm arz eden saman satışı bu yere 200 metre uzaklıkta bulunan saman pazarında yapılacaktır. 28 Ağustos 1009 83 gününden itibaren saman arabaları saman pazarı dışında satış yapamayacaktır.

Ahmet Turan Ertuğ

Belediye başkanı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *