ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

250 dönümlük alan mesire yerine ayrıldı

250 dönümlük alan mesire yerine ayrıldı
YAYINLAMA: 30 Eylül 2022 / 14.33
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2022 / 14.33
Şehitkamil belediyesinin et balık kurumu civarındaki yaklaşık 250 dönümlük alanı istimlak ve takas yoluyla birleştirdi ve hafta sonunda burayı mesire alanı olarak hizmete açacağı belirtildi.

Kimse çadırda yaşamamalı

Ağaçlık alanın şimdiye kadar yalnızca çadırcılar tarafından kullanıldığını açıklayan Şehit Kamil belediye başkanı Mehmet Bozgeyik, “Şirinevler bölgesi yıllardır sadece üzerinde çadır kurulan bir yerdi. Burası açık alan olmasına rağmen yöre halkı tarafından değerlendiriliyordu. Çadır görüntüleri hem ilkel bir kent görüntü yaratıyor hem de çevre halkının buradan yararlanmasını engelliyordu. Adı üzerinde Şirinevler, burası gerçekten çok şirin bir yerdi. Biz yaklaşık bir yıldır burada çadır kurulmasını yasakladık. Çadır kurmak isteyenlere de çağrı yaptık. Eğer gerçekten eviniz olmadığı için çadırda kalıyorsanız biz size arsa verelim dedik. Arsaları bulunanların bir kısmıyla takas yaptık. Bir kısmı da istimlak yoluyla belediyemize kazandırdık. Sonuç olarak da 250 dönümlük bir alanı mesire yeri olarak halkın hizmetine sunduk” diye konuştu.

Çadırdan modern eve

Bozgeyik, mesire yeri olarak ayrılan alanın ilçe halkını mutlu edeceğini ifade ederken, “Çıksorut’un tamamına, 29 Ekim’e, umut Mahallesi’ne, güzel yurda, Yenimahalle, Seyrantepe, şirin evleri kısacası o bölgenin tamamına çok güzel bir mesire alanı yaptık. Ayın 10’unda adalet eski Bakanı, çalışma eski Bakanı ve Saadet Partisi’nin üst düzey yöneticilerinin de katılacağı bir törenle mesire yerinin açılışını yapacağız. Bölge halkı son derece güzel bir mesire alanına kavuşacak. Biz de Türkiye cumhuriyeti tarihinde fakir halka itibar etmenin güzel bir örneğini sergilemiş olacağız” şeklinde açıklama yaptı.

Bundan sonra da o bölgede bir tek çadır kurulmayacak diyen Bozgeyik, “Çadırda oturmak isteyen ve yeri olmayan vatandaşlar gelsin. Ben onlara arsa vereceğim. Böylelikle insanlar hem çadırdan kurtulmuş olacak hem de ev sahibi olacak. Benim halkımın düşüncesi, görüşü ne olursa olsun insan gibi yaşamaya layık” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *