ANASAYFA arrow right Yaşam

25 milyon kişide silah var, yüzde 85’i ruhsatsız

25 milyon kişide silah var, yüzde 85’i ruhsatsız
YAYINLAMA: 01 Haziran 2020 / 17.48
GÜNCELLEME: 01 Haziran 2020 / 17.48
İYİ Parti Hukuk İşleri Başkanı Okutan 'Yüzde 85’i ruhsatsız olmak üzere yaklaşık 25 milyon kişide silah bulunuyor. Şiddet olaylarında yüzde 69 artış var. Dikkatli olmalıyız' uyarısı yaptı

İYİ Parti Hukuk İşleri Başkanı emekli Vali Nuri Okutan iktidarın silahlanmaya yönelik özendirici söylemlerden kaçınmasını isteyerek çarpıcı veriler açıkladı. Okutan, “Yüzde 85’i ruhsatsız olmak üzere yaklaşık 25 milyon kişide silah bulunuyor. Şiddet olaylarında yüzde 69 artış var. Dikkatli olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Eski MHP milletvekili olan, Urfa ve Trabzon’da valilik, ayrıca kaymakamlık görevlerinde bulunan Nuri Okutan, kuruluşunda bulunduğu İYİ Parti’nin Seçim ve Hukuk İşleri Başkanlığı'nı yürütüyor.

Okutan, yüzde 85'i ruhsatsız olmak üzere yaklaşık 25 milyon kişide silah bulunduğunu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra silahlanmanın arttığına, buna bağlı olarak da şiddet olaylarında yüzde 69 artış olduğuna dikkat çekti.

Okutan, hükümet yetkililerinin silahlanmaya yönelik özendirici söylemlerden kaçınmasını, şiddete karşı kamu spotlarına ve eğitimlere ağırlık verilmesi gerektiğini söylüyor. “AK Parti iktidarı, caydırıcı, zorlaştırıcı önlemler almak yerine, silah alımını kolaylaştırıp, mermi hakkını 5 katına çıkaran düzenlemeler yaparak bu sorunu daha da derinleştiriyor. Bu durum ciddi bir tehdit oluşturuyor” diyen Okutan Sözcü’den Saygı Öztürk’e şu değerlendirmeleri yaptı.

Silahın meşrulaştırılması şiddetin meşrulaştırılmasıdır

“Silahın meşrulaştırılması, şiddetin meşrulaştırılmasıdır. Bir kişi kendi adaletini kendisi sağlayacaksa bu işten en çok devletin kendisi zarar görür. Silahlanma ile ilgili düzenlemeler tekrar gözden geçirilerek halkımızın kendisini güvende hissedeceği bir ortam yaratılmalı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *