ANASAYFA arrow right Güncel

25 Aralık Devlet Hastanesinde Yeni Taş Kırma cihazı ile hizmete girdi

25 Aralık Devlet Hastanesinde Yeni Taş Kırma cihazı ile hizmete girdi
YAYINLAMA: 18 Mayıs 2022 / 18.56
GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2022 / 18.56
Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini sunmak ve bu hizmetlere ulaşılabilirliği kolaylaştırmak amacıyla tıbbi cihaz yelpazesini her geçen gün yeniliyor.

Günümüzde, aktif tedavi gerektiren taşların yaklaşık olarak %85’i ESWL (Taş Kırma) ile tedavi edilir. Klinikte ilk kez 1980 yılında uygulanmaya başlanmıştır ve üriner sistem taşlarının tedavisini dramatik olarak değiştirmiştir.

ESWL ameliyatsız taş kırma, idrar yolunda tıkanma yaratan ve düşmeyen taşlar açık ameliyat gerektirirken günümüzde ESWL ile taşlar küçük parçalara ayrılmakta ve idrar yolundan atılmaktadır. ESWL girişimsel olmadığı gibi anestezi gerektirmeyen ve kişinin günlük yaşantısını etkilemeden yapılabilen bir işlemdir.

Üreter taşları ve 2 cm’ye kadar olan böbrek taşlarında, ilk tedavi seçeneği ESWL olarak önerilmektedir.

25 Aralık Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Emin TÜRK “Yeni ESWL (Taş Kırma) Cihazı Gaziantep’te kamu hastaneleri içinde yalnızca bizim hastanemizde bulunmaktadır. Artık vatandaşlarımız sunulan bu hizmetten ücret ödemeden faydalanacaklardır. Gaziantepimize hayırlı olmasını diliyor, Bakanlığımıza bu hizmetinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *