ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

24 Kasım “Öğretmenler Günü” olarak kutlanacak

24 Kasım “Öğretmenler Günü” olarak kutlanacak
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 15.55
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 15.55

En büyük öğretmen Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği tarih olan 24 Kasım, her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutlanacak.

Öğretmenler arasındaki sevgi ve saygı bağlarını kuvvetlendirmek, Atatürk ilkelerine ve inkılaplarına bağlı, kaderde, kıvançta ve tasada ortak olup, mesleğe ömür vererek emekli olmuş öğretmenlerin hizmetlerinin unutulmayacağı duygusunu vermek, ölümsüz başöğretmen Büyük Atatürk'ü ve ebediyete göç etmiş bulunan öğretmenleri anmak için “Öğretmenler Günü” kutlaması karara bağlandı. “Öğretmenler Günü”ne deniyle. Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir merkezi kutlama komitesi, il ve ilçe merkezlerinde de kutlama komiteleri oluşturdu.

Kutlama gününde Anıtkabir'e. Milli Eğitim Bakanlığı önündeki Atatürk büstüne, il ve ilçelerdeki Atatürk Anıtlarına çelenkler konulacak ve saygı duruşunda bulunulacak. Kutlama günü, okul binaları da bayrak, flama ve Atatürk'ün sözlerinden oluşan dövizlerle donatılacak. Her ilden o yıl içinde emekliye ayrılmış bir veya ilin büyüklüğüne göre iki öğretmen. Milli Eğitim Bakanlığının davetlisi olarak Ankara'ya çağrılacak.

Emekli olan tüm öğretmenlere hizmet belgesi ve bir şilt verilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca Merkez Kutlama Komitesi'nin önerisi ve Milli Eğtim Bakanlığı'nın onayı ile yılın öğretmeni seçilecek. Yılın Öğretmeni seçilebilmek için meslekte kıdemin 30 yıl olması, Atatürk ilkelerine içtenlikle bağlı olunması gibi koşullar aranacak.

Her yıl 24 Kasım günü “Öğretmenler Günü” olmanın yanında, öğretmenlik mesleğine giriş günü olacak ve mesleğe yeni girenler ant içerek görevlerine başlayacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *