ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

23 Nisan’da ortaokul ve liseler açık kalacak, resmi daireler çalışacak

23 Nisan’da ortaokul ve liseler açık kalacak, resmi daireler çalışacak
YAYINLAMA: 25 Aralık 2020 / 13.47
GÜNCELLEME: 25 Aralık 2020 / 13.47

Törenlere sadece ilkokullar, anaokulları ve anasınıfları katılacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıyla ilgili yeni bir açıklama yapıldı. İlk açıklamada törenlerin 22 Nisan günü saat 12’de başlayacağı bildirilmişti. Son olarak yapılan açıklamada ise törenler 23 Nisan’da saat 8’de Atatürk Anıtı’na çelenkler konulup saygı duruşu yapıldıktan sonra istiklâl Marşı'nın topluca söylenerek gönderlere bayrakların çekilerek başlanacağı bildirildi.

23 Nisan günü resmi tatil olmadığından ortaokul, liseler ve resmi daireler normal günlerde olduğu gibi çalışmalarını sürdürecek. O kullarda sabah saat 8’de İstiklâl Marşı ile birlikte bayraklar çekilecek, gün batımında ise indirilecek.

Kamil Ocak spor alanındaki 23 Nisan törenlerine ise saat 9.30’da başlanacak. Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkan ve Milli Eğitim Müdürü halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlayacak. İstiklâl Marşı ile birlikte gönderlere bayrağımız 4 izci öğrenci tarafından çekilecek. Daha sonra törenler başlayacak.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yapacak, öğrenciler topluca ant içecek, dört öğrenci tarafından şiirler okunacak.

Bu yıl kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının geçen yıllara oranla daha disiplinli, düzenli ve iyi geçmesi bekleniyor. İlkokullarda öğrenciler bayram için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *