ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

228 öğretmenin ataması yapılacak

228 öğretmenin ataması yapılacak
YAYINLAMA: 04 Kasım 2022 / 12.33
GÜNCELLEME: 04 Kasım 2022 / 12.33
11 köy okulu satılıyor

Ak Parti programında yer alan ihtiyaç fazlası okulların satışı için start verildi. Araban’a bağlı yedi, Şahinbey’e bağlı üç ve Nizip’e bağlı bir köy okulunun satışı için çalışma başlatıldı.

Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, taşımalı eğitime geçilmesi ile birlikte atıl durumda olan bu okulların devlete gelir getirme amacıyla satışının yapılacağını söylerken, önümüzdeki yıllarda taşımalı eğitim projesinden vazgeçilmesi durumunda, bu köylerin okul projelerini nasıl çözeceği ise merak konusu. Satışa sunulan okulların eski ve ihtiyaç fazlası olduğunu belirten il milli eğitim müdürü Fikret Atak, “Bu okullar yıllar önce yapılmış, ihtiyaca cevap veremeyecek durumda. Köylerde bulunan bu okulların satışından elde edilecek gelirlerle okul ya da eğitim tesisi yapılabilir” dedi.

Okul müdürleri değiştiriliyor

Kanun ve mevzuat çerçevesinde vekaleten yürütülen okul müdürlüklerine asaleten atama yapılması için oluşturulan komisyonun çalışmalarını 20 Eylül’de tamamlayacağını belirten Atak, “Bu atamalarla ilgili olarak önceki yıllarda sınava girerek, müdür olma hakkını elde etmiş eğitim personeli, öğretmenler veya müdür yardımcılarından yeterlilik belgesine sahip olanların başvurularını aldık. Bünyemizde oluşturduğumuz komisyon başvuruları değerlendirilecek ve durumlara uygun olan müdürlerin atamaları yapılacak” dedi.

Vekillerin yerine asilleri atanacak

Üç yıl aynı okulda müdürlük yapanların atama yönetmeliğinin 29. maddesine göre başka bir okula tayinini isteme hakkına sahip olduğuna değinen Atak, “Vekaletle yürütülen okullarda eğitim-öğretimin işlerlik kazanması düşüncesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Komisyon çalışmaları 20 Eylül tarihinde sonuçlandırılmış olacak ve 2003-2004 tarihinde asil Müdürlerle hizmet sunacağız. Vekaleten müdürlük yapanların yerine asil müdür atandığında, müdür vekillerinin eski kadroları öğretmen ise yeni öğretim yılına öğretmen, müdür yardımcısı ise müdür yardımcısı olarak hizmet sunacak. Atamalar sırasında insanların hak ve hukukunu gözetmeye çalışacağız” diye konuştu.

228 yeni atama yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfından 20.000 kadroya ilk defa yeniden atama ve kurumlar arasındaki yoluyla öğretmen ataması yapılacak. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında en fazla eksikliği duyulan İngilizce, din kültürü, beden eğitimi, matematik, okul öncesi eğitim ve birkaç branşta yapılacak. Toplam 228 yeni atamayla, 2003-2004 eğitim öğretim yılında öğretmen açığı sorununun yaşanmaması bekleniyor.

İl içi ve il dışı atamalarının ay sonuna kadar tamamlanacağını ifade eden Atak, “İl dışından gelecek öğretmenlerimizin durumu önümüzdeki günlerde netleşecek. Bunun yanı sıra, eş ve özür durumundan kaynaklanan atamalarda yapılacak. İlk defa görev alacak öğretmenlerin atamasının da bu ay sonunda netleşmesi bekleniyor. Bu işlemlerin sağlıklı yürütülmesi için bir ümit oluşturduk. Beden eğitimi, rehberlik, edebiyat gibi branşlar geçtiğimiz yıl en fazla açık olan branşlarda. Beden eğitimi öğretmenliği için 38 öğretmenin atamasının yapılması beklenirken, ingilizce 30, din kültürü 27, matematik 15, okul öncesi eğitimine 12 yeni öğretmen atanacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *