ANASAYFA arrow right Eğitim

22 yıllık öğretmen karantinada bile öğrencilerine eğitim verdi

22 yıllık öğretmen karantinada bile öğrencilerine eğitim verdi
YAYINLAMA: 08 Aralık 2020 / 18.24
GÜNCELLEME: 08 Aralık 2020 / 18.24
Korona virüs 22 yıllık sınıf öğretmeni Mustafa Güler’in eğitim aşkını bitiremedi. Eşi korona virüse yakalanmasına rağmen karantinada bile uzaktan eğitimi sürdüren Güler’in bu hareketi velileri etkiledi. Veli Abdullah Yuvanç, “Keşke diğer kızlarım da Mustafa hoca gibi bir öğretmenin elinde yetişseydi” dedi.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde bulunan Mehmet Ali Eruslu İlkokulunda görevli sınıf öğretmeni Mustafa Güler, eşi korona virüse yakalanmasına rağmen uzaktan eğitime ara vermedi. Normal şartlara göre 14 günlük rapor alma hakkı bulunan Güler, rapor almayıp bir yandan eşiyle, diğer yandan öğrencileriyle ilgilenmeye devam ediyor. Karantina sürecinde bile dersleri hiç aksatmayan Güler, "Hatta benim kendi korona virüs testim de pozitif çıksaydı ben bir şekilde ders vermeye devam ederdim” şeklinde konuştu.

Güler’in bu çabası ve hareketini takdir eden veli Abdullah Yuvanç, diğer 2 kızını özel okulda okuttuğunu belirterek, Güler’in gösterdiği çabayı özel okulda görmediğini ifade etti.

“Çok zor şartlar altında okudum”

Öğretmenliğin hayali olmadığını ancak öğretmen olduktan sonra iyi bir öğretmen olmayı hedeflediğini anlatan Güler, 1986 ile 1994 yılları arasında çok zor ekonomik koşullar altında okuduğunu paylaştı. O zamanlar 2 kardeşiyle birlikte Gaziantep’e geldiklerini belirten Güler, “O zaman babamın durumu olmadığı için bir odalı bir evde 3 kişi kaldık. O evde zor şartlar altında öğrenimimizi tamamladık. Hem okuyup hem çalıştım. O zaman Antep’te pastane, lokanta gibi işyerlerinde çalıştım. Bu zor şartlar altındaki çalışmam ileriki yıllarda öğretmen olunca beni daha azimli daha fedakar yaptı. Uzaktan eğitim zorlu bir süreç. Uzaktan eğitimde 30 öğrenciyi ekran başında tutmak baya zor. Onları ekrana odaklamak dikkatlerini sağlamak zor oluyor. Ama bu salgın sürecinde bunu başarmaya mecburuz. Bu süreci öğrencilerin eğitiminin hasar görmeden bitirmeliyiz. Burada öğretmene çok büyük bir yükümlülük düşüyor. Bizde bunu karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

“Ekiplerin rapor yazmasını kabul etmedim”

Eşimin korona virüs testi pozitif çıktıktan sonra da eğitime devam ettiğini sözlerine ekleyen Güler, “Hatta bizim eve gelen filyasyon ekipleri benim için 14 günlük rapor yazabileceklerini bu süreçte uzaktan ders verme zorunluluğumun olmadığını söylediler ancak ben yine kabul etmedim. Hatta benim kendi korona virüs testim de pozitif çıksaydı ben bir şekilde ders vermeye devam ederdim. Çünkü öğrenciler zaten salgından dolayı okuldan uzaklar ama ne olursa olsun her şartta eğitimden uzak kalmamaları gerekiyor. Karantina sürecinde velilerim ve ablam bize çok destek oldular. Veliler her gün yapıp getirdi. Ben bir baba olarak çocuğumun nasıl eğitim görmesini istiyorsam ben de aynen o şekilde eğitim veriyorum” ifadelerini kullandı.

“Mustafa hoca biz çok etkiledi, keşke diğer 2 kızımda devlette okusaydı”

Diğer 2 kızını özel okulda okuttuğunu söyleyen veli Abdullah Yuvanç ise “Mesela bugün Cumartesi olmasına rağmen eğitime devam ediyor. Benim kızım ondan hiç beklemediğim şekilde başarı sağladı. Mustafa hoca da geçmişte herhalde çok zorluk çekmesinden dolayı eğitime gönül vermiş. Yani sınıftaymış gibi hareket ediyor. Bire bir eğitim gibi ders veriyor. En azından böylelikle salgını atlatmış olacağız. Biz bu sene kızımızı okula gönderip göndermeme konusunda kararsız kalmıştık. Ama iyi ki göndermişiz. Mustafa hoca bizi çok etkiledi. Eşi pozitif çıktıktan sonra kendisi hastaneye test yaptırmaya gitmek için bile bizden izin aldı. Çok şaşırdım. Şuanda da eşi bir odada kendisi bir oda da karantina sürecindeler ama bu süreçte bile tek bir dersi aksatmadı. Hem eşiyle ilgileniyor hem de öğrencileriyle. Öğrencilere bire bir özel ders veriyor. Keşke diğer kızlarım da Mustafa hoca gibi bir öğretmenin elinde yetişseydi” ifadelerini kullandı.

Güler’in öğrencisi Başak Nehir Yuvanç da Mustafa hocayı diğer öğretmenlerinden daha çok sevdiğini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *