ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

22 milyon TL keşif bedelli okullar 6 milyona mal oldu

22 milyon TL keşif bedelli okullar 6 milyona mal oldu
YAYINLAMA: 03 Ekim 2022 / 15.52
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2022 / 15.52
Nizip’te kendi okulunu kendin yap kampanyası sonunda iki okul kazanıldı

400 milyona mal olan Nizip içme suyu şebekesinden 29 Ekim de sular akacak. Haziran ayı başında Nizip ilçesi merkezinde açılan kendi okulunun kendini yak kampanyası sonunda iki ilkokul gerçekleşti. İnşaatları tamamlanan ve Mustafa Nevzat Tuncel ile Fatma Akan adları, verilen okullar öğretim yılında hizmete girecek. Buna ek olarak ziraat bankası tarafından Nizip ilçe merkezinde yaptırılmakta olan ziraat ilkokulu İnşaatı da tamamlandı. Ziraat okulu da öğretim yılına yetiştirilecek.

Yaptığımız incelemelere göre Nizip merkezinde halkın yardımıyla gerçekleştirilen ilkokulların keşif bedelleri 22 milyon TL. Halkın katkıları ve götürü usul ile yaptırılması sonunda her ilkokul 6 milyon TL’ye mal oldu. İlkokul inşaatlarının üç katından daha ucuza mal olmasında gerek il gerekse Nizip belediyesi yetkilerinin büyük etkileri oldu.

Yaptığımız araştırmalar sonunda Nizip ilçesinin içme suyuna 29 Ekim de akacağı öğrenildi. Daha önce de bildiğimiz gibi suyu kanallarını bazı fabrika artıklarının karışması sonunda içme sularının içilmez duruma geldiği tespit edilmiştir. Sakıncalarının ortadan kaldırılması için kanalizasyonların fabrika sahipleri tarafından ıslahı istenmişti.

Nizip’in bol ve sağlıklı içme suyuna kavuşturulması için 12 Eylül 1983 günü çalışmalara başlandı. Fırat nehri kıyısında tabi filitrasyon yoluyla su elde edilen kuyular açıldı. 400 milyon TL sarfıyla içme suyu tesisleri ve su şebekesi yeniden düzene sokuldu. Çalışmaların %90’ı tamamladı. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı günü de Nizip’te temiz ve bol içme suyu akacak. Bu suretle Nizip ilçemizde içme suyu sorunundan kurtulacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *