ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

22 milyon ihale bedelli okul 12 milyon 680 bin liraya mal edildi

22 milyon ihale bedelli okul 12 milyon 680 bin liraya mal edildi
YAYINLAMA: 16 Kasım 2022 / 12.12
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2022 / 12.12
Başkan Ertuğ’un himayesinde gerçekleştirilen Ünaldı İlkokulu da hizmete girdi

Fehime ve Mahmut Güleç okullarının hafriyatına başlandı

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ himayesinde inşaatına başlanan Ünaldı semtindeki Ünaldı ilkokulu törensiz olarak hizmete girdi. Açılışta Vali Fikret Koçak, Belediye Başkanı Ertuğ, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkun, okul müdürleri, öğretmenler ve kalabalık bir halk kitlesi hazır bulundu.

Saygı duruşu ile başlayan açılış, topluca söylenen İstiklal Marşı ile devam etti. Okul inşaatıyla ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, inşaatın ihale bedelinin 22 milyon 500 bin lira olarak belirlendiğini, bir buçuk yıl süre içinde 12 milyon 860 bin lira harcanarak bitirildiğini söyledi. Okul iki katlı, 7 dershaneli, kaloriferli, öğretmen, müdür ve hademe odalarıyla kalorifer dairesi ve depolardan oluşuyor.

Daha önce ihalesinin yapıldığını bildirdiğimiz iki Güleç ilkokulunun hafriyatına dün başlandı. 10 derslikli Mahmut Güleç ilkokulu Kargasekmez semtinde, 6 derslikli Fehime Güleç ilkokulu ise Sigorta Hastanesi karşısında, Değirmiçem Bölgesi’nde yapılıyor.

Her iki ilkokul 34 milyona malolacak. Bunun 28,5 milyonu Mahmut Güleç’in vasiyeti üzerine Fehime Güleç tarafından verildi. 3,5 milyon lirası da özel idare ve Eğitim Vakfı tarafından karşılanacak. Her iki ilkokul da 1984-1985 öğretim yılına yetiştirilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *