ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

22 ilde İdare Mahkemesi, 33 ilde Vergi Mahkemesi kuruldu

22 ilde İdare Mahkemesi, 33 ilde Vergi Mahkemesi kuruldu
YAYINLAMA: 27 Kasım 2020 / 13.10
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2020 / 13.10

2576 sayılı Bölge idare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin kuruluş ve görevleri hakkındaki kanun gereğince, 22 ilde 33 idare mahkemesi, 33 ilde de 63 vergi mahkemesi kuruldu.

Adalet Bakanlığının İdare Mahkemeleri ile Vergi Mahkemelerinin kuruluş ve çevrelerinin tespit edilmesiyle ilgili ilanı Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandı.

İdare Mahkemeleri, illerin İdari sınırları içerisinde doğacak idare ihtilaflarına, vergi mahkemeleri ise, doğacak vergi ihtilaflarına bakacak.

Buna göre hukuk ve hukuk bilgisine programlarında yer veren siyasal bilimler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanında yüksek öğrenim görevinde bulunanlar anılan mahkemelerde görev alabilmek için müracaat edebilecekler.

İdare ve Vergi Mahkeme Başkanlıkları ile üyeliklerine tayin edilmek isteyenlerin en az iki yılı belirtilen görevlerde olmak üzere beş yıl, devlet hizmetinde bulunmaları şart olacak.

Vergiler Temyiz Komisyonu ile Muvazzaf Vergi İtiraz Komisyonu başkan, üye başraportörleri ile iki yılIık sürelerini tamamlamış olan raportörler için beş yıllık devlet hizmeti aranmayacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *