ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

20’si tutuklu 57 sanık hakkında 5 ile 15 yıl arasında hapis isteniyor

20’si tutuklu 57 sanık hakkında 5 ile 15 yıl arasında hapis isteniyor
YAYINLAMA: 12 Şubat 2021 / 20.20
GÜNCELLEME: 12 Şubat 2021 / 20.20

Gaziantep'te 1978 yılından itibaren yasa dışı Türkiye Komünist Partisi’ne üye olup çeşitli eylemlerde bulunan toplam 57 kişinin yargılanmasına başlandı.

  1. Kolondu ve Sıkıyönetim Komutanlığı 2 Numaralı Askeri Mahkemesinde haklarında yasadışı örgüte üye olma, öldürmeye tam teşebbüs, ruhsatsız silah bulundurma ve sıkıyönetim yasaklarına aykırı davranışlarından dava açılan sanıklar arasında Devlet İstatistik Enstitüsü eski Bölge Müdürü Ahmet Sayılır ile çok sayıda öğretmen bulunuyor

20’si tutuklu olarak yargılanan sanıkların duruşmalarında kimlik tespiti yapıldıktan sonra askeri savcı iddianamede sanıklar hakkında 5 ile 15 yıl arasında hapis cezası istedi.

Gaziantep TKP davasında Cuma Kaplan, Turgut Metin Öztürk, Mustafa İzci, Mehmet Söylemez, Barış Poyraz, Hüseyin Şahin, İbrahim Gök, Mehmet Karatekin, Atilla Karataşlı, Mehmet Töre, Seyit Koç, Turan Temizer, Muhittin Çelik, Mustafa Kaplan, Nebil Kaplan, Müslüm İzci, Bayram Ali Güvensoy, Ali Karaca, Salman Karcı, Asiye Bilgi tutuklu olarak yargılanıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *