ANASAYFA arrow right Ekonomi

2030 yılına kadar sektör küçülecek ve esnafın yüzde 50’si batacak

2030 yılına kadar sektör küçülecek ve esnafın yüzde 50’si batacak
YAYINLAMA: 24 Haziran 2021 / 19.51
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2021 / 20.52
Gaziantep Umum Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, sektörün son durumunu Sabah’a anlattı.

Akaryakıtın fiyatının yükselmesinin esnafı mağdur ettiğini, 2030 yılına kadar sektörün küçüleceğini ve esnafın yüzde 50’sinin batacağını açıklayan Aydıngüler, “Pandemi döneminde bile litresi 5 liranın altına düşen akaryakıt son bir yılda 7 liranın üzerine çıktı. Akaryakıta fahiş anlamda zam yapıldığını görüyoruz. Dolayısıyla giderin yüzde 70’i akaryakıt, yüzde 10’u otobana, yüzde 15 genel harcamalara gidiyor ve geriye sadece yüzde 2 kalıyor. Kısacası esnaf çok mağdur durumda” dedi. 

Akaryakıt ve otoban fiyatları esnafın belini büküyor

Aydıngüler, “Hububat hasat dönemi olduğundan nakliye sektörü çalışıyor, ama boşa çalışıyor. Akaryakıt ve otoban fiyatlarının yüksek olması esnafın belini bükmektedir, lakin taşımacı sürümden kazanırım düşüncesi ile çalışıyor. Şu anda maliyetler çok yüksek olması nedeniyle gelir gideri karşılayamaz duruma geldi. Örneğin; bir aracın İstanbul’a parsel-parça yüklediğinde 950 litre, komple yüklediğinde ise 650 litre mazot yakıyor. Yani gidiş-dönüş olarak akaryakıt parası 5-6 bin lirayı bulmaktadır. Akaryakıt ve otoban ücretlerinin az da olsa düşürülmesi maliyetlerimi bir nebze de azalmış olur” şeklinde konuştu.

Taşıma sektörü ticaretin bel kemiği

Taşıma sektörünün ticaretin bel kemiği olduğunu hatırlatan Başkan Aydıngüler, “Taşıma sektörü olmaz ise hayat durur. Çünkü pandemi döneminde bile taşımacılık serbest idi. Sağlıkçılarımız hastane de mücadele ederken, vefakâr ve cefakâr kamyoncularımız yollarda mücadele ediyordu. Bu kadar özverili çalışılmasına karşın ne esnafımıza ne de sektörümüze gerekli değer verilmiyor” siteminde bulundu.

Otobandaki fahiş fiyatların düşmesini bekliyoruz

Aydıngüler, en fazla sömürülen kesimin nakliye esnafı olduğuna dikkat çekti. “Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nın bir an önce otobandaki fahiş fiyatları düşürmesini bekliyoruz. Ticari araç ile özel araçların birbiri ile kıyaslanmaması lazım. Özel aracı olan kişi otobana 30 lira ödüyorsa ticari araç 150 lira veriyor. Esnaf, zevki için değil, bir ürünü başka bir yere ulaştırmak için çabalıyor ve çalışıyor. Bu sorunun düzeltilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sektörün kabuk değiştirdiğini, değiştirmeye de devam ettiğini kaydeden Gaziantep Umum Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, “Çağın nakliyeciliği antre-depolara dönmektedir. Kentimizde yeni yapılan nakliyatçılar sitesinin modeli antre-depodur. Bu süreç içerisinde bireysel nakliyatçıların ortadan kalkacağı, daha kurumsal ve geniş bir ağ sistemi ile çalışan, teknolojiye ayak uyduran bir sektör ortaya çıkacak. Sektör sürekli büyüyor, kendini yenileyen ve teknolojiye ayak uyduran firmalar büyüyecek.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *