ANASAYFA arrow right Güncel

2023 yılı çok sıkıntılı geçecek

2023 yılı çok sıkıntılı geçecek
YAYINLAMA: 21 Mart 2023 / 21.52
GÜNCELLEME: 21 Mart 2023 / 21.52
Triko sektörünün yüzde 50 kapasite çalıştığını ifade eden Ayhan İplik Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kurgan, dövizin yükselmesinin Gaziantep’in dünya ile rekabetini zorlaştırdığını belirtti

2023 yılının çok sıkıntılı geçeceğini vurgulayan Kurgan, “Doların yükselmesi can sıkmasının yanı sıra ülkemizin dünyada triko alanında rekabet etme gücünü zayıflatıyor. Döviz arttığında ham madde fiyatlarımız kendiliğinden yükseliyor. Yani Türkiye’de ticaret yapmak çok zor” tespitinde bulundu.

Esnafımızın yüzde 80’i çalışması gerekirken, yüzde 40’ı çalışıyor

Kahramanmaraş depremlerini felaket olarak adlandıran Kurgan, “Normal şartlarda triko sektörü Şubat ve mart ayında sezona başlamak için hazırlık yapar. Ancak bu hazırlık deprem ile birlikte ertelendi. Çünkü geçmiş yıllardaki yaşadığımız hareketliliği yaşayamıyoruz. Şu anda esnafımızın yüzde 80’i çalışması gerekirken, sadece yüzde 40’ı çalışıyor. Bir an önce yaralarımızı sarıp yeniden toparlanıp önümüzdeki aylarda yüzde 100 kapasite ile çalışmayı hedefliyoruz” dedi.

Bu yıl kazanç değil, yaralarımızı sarma yılı olacak

Depremin üretimi düşürdüğünü vurgulayan Kurgan, “Bu yıl kazanç değil, yaralarımızı sarma yılı olacak. Çünkü yaşadığımız sıradan bir deprem veya felaket değil. Deprem etkisiyle sektörde eleman sıkıntısı yaşanabilir. Bu sıkıntı daha görünmedi, ama eğer yaşanırsa bu sıkıntıyı belli bir zaman sonra aşacağız. Her şeye rağmen hayat devam ediyor, önümüze bakmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Gelen faturalar karşısında büyük şok yaşadık

Yüksek gelen faturalara sitem eden Kurgan, “1,5 ay doğal kapalı olmasına rağmen 4 bin TL fatura geldi. Atölyesi kapalı işletmelere bile 42 bin lira elektrik faturası gelmiş. Gelen faturalar karşısında büyük şok yaşadık. Para kazanamadığımız, çarkımızın dönmediği dönemde bu faturalar esnafın sırtına yük oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *