ANASAYFA arrow right Güncel

2014 yılından beri yenilebilir enerjiye yatırım yapıyoruz

2014 yılından beri yenilebilir enerjiye yatırım yapıyoruz
YAYINLAMA: 14 Haziran 2021 / 21.05
GÜNCELLEME: 14 Haziran 2021 / 21.18
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında toplandı

2014 yılından beri yenilebilir enerjiye yatırım yaptıklarını vurgulayan Şahin, “Sanayide yenilenebilir enerji ile ilgili ciddi bir teknoloji altyapısı oluştu. Güneş bizde teknoloji Almanya’da. Bu teknoloji açığımızı da gideriyoruz. Yeni yaptığımız çalışmalarla güneş enerjisini başlattık. Bölgede yaptığımız çalışma ses getirdi. Ciddi bir şekilde herkes kendi enerji sistemini güçlendirmeye çalışıyor” açıklamasını yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında yapıldı. Meclis, yoklama alınması ile açılırken bir önceki birleşim tutanağının kabul edilmesiyle devam etti. Görüşülen 60 gündem maddesinin tümü oy birliği ile kabul edildikten sonra görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Raporlar doğrultusunda çalışmaları tamamlayacağız

Şahin, KKTC’de yeni bir dönemin başladığını sözlerine eklerken, Maraş bölgesinin açılmasıyla birlikte ülkedeki belediyecilik anlayışının götürülmesi ve kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. “Türkiye Belediye Başkanı olarak Kıbrıs ile çok yoğun çalışıyoruz. Hem Maraş bölgesi hem de yerel yönetimlerin kapasitesinin yükseltilmesi ile ilgili bir çalışma başlatıldı. Geçen hafta da bir heyet gitti. Hem teknik hem saha incelemesi yaptılar. Gelen raporlarla hızlı bir şekilde çalışmaları tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs’a uçak sefer sayıları arttırılmalı

Kıbrıs’a uçak seferlerinin arttırılması gerektiğini ifade eden Şahin, “Kıbrıs’tan Gaziantep’e ve Gaziantep’ten Kıbrıs’a gidildiği zaman kültürel uyum açısından iki tarafta da bir potansiyel var. Çok büyük tarım arazileri ve ürünleri var. Tarıma ve kültürel turizme dayalı önemli çalışmalar yapılabilir. Onun için uçak seferlerin çoğalması lazım. Bunun için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Adalet Bakanımız ile görüşüp bu potansiyeli çoğaltmamız gerekiyor” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “2014 yılında çevre konusunda İklim Master Planı başlattık. Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Ulaşım Master Planı’, ‘İmar Master Planı’nı ‘İklim Master Planı’ ile aynı anda başlattık. Şehrin kirletici unsurları olan havasını, toprağını, suyunu ne kirletiyor? Bunu tespit ettik ve bir eylem planı çıkarttık. Sanayide kirletici unsurlar nasıl giderilecek ve Organizede neler yapılacak çalıştık. Ulaşım ikinci en büyük kirletici unsur. Doğal gaza geçme, ulaşım filosunun yaşını gençleştirme gibi çok ciddi karlarla aldık. Pandemiden sonra iklim projeleri çok hayati olacak. Bütün dünyanın şu an konusu ekolojiye nasıl geçeceğiz ve yeşil şehirleri nasıl oluşturacağız. Buna hazırlıklıyız ama daha da güçlendirmemiz lazım. O yüzden iklim ve sıfır atıkla ilgili yapılan tüm çalışmalar hem Büyükşehir Belediyesini hem de tüm ilçelerimizin en temel başlığı olmaya devam edecek.” Özer Karınca

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *