ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

2002, Türkiye için dönüm noktası oldu

2002, Türkiye için dönüm noktası oldu
YAYINLAMA: 14 Eylül 2021 / 13.41
GÜNCELLEME: 14 Eylül 2021 / 13.41
Türkiye’nin son yıllarda büyük ekonomik sıkıntılar çektiğini ve halkın krizden krize sürüklendiğini ifade eden Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, “Bu krizler bir yandan maddi sıkıntıları artırırken, diğer yandan gelir dağılımında büyük adaletsizliklere yol açtı. Sanayicimiz işletmelerini kapatmaya, bir kısmı da yurt dışına taşımaya başladı.

Siyasi belirsizliğin ve iş bilmezliğin faturası Türkiye’ye çok ağır oldu. ’ 2002 Yılı Türkiye için, önemli bir dönüm noktası oldu” dedi. 3 Kasım seçiminde Türk milletinin tarihi bir karar verdiğini söyleyen Tüzmen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk milleti AK Parti kadrolarını tek başına iktidara getirerek, yeni bin yılda, gerçekten yeni, demokrat ve genç bir ekiple yola devam etmek istediğini açıklamıştır. Seçim kampanyası sırasında söz verdiğimiz icraatları gerçekleştirmek için çalışmalara başladık. Verilen sözler arasındaki önceliğimiz ticari faaliyetlerin önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Ticaretin önündeki engellerin kaldırılması, hem mevcut kapasitelerin tam çalışması, hem de yeni iş alanlarının açılması anlamına geliyor. Bu sayede en büyük sıkıntımız olan işsizliğin önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Öncelikle Zeugma’dan başlayarak, Gaziantep’in tarihi ve kültürel değerlerinin turizme açılması için proje çalışmaları sürüyor.

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı olarak 2003 yılı için 40 milyar dolar, önümüzdeki üç yıl için 50 milyar dolarlık bir ihracat hedefi koyduklarını belirten Tüzmen, “Bu hedefi yakalamak için en önemli (islerimizden biri de Gaziantep olacak. Gaziantepli sanayici ve ihracatçılarımızla dünyayı dolaşarak, Gaziantep’te üretilen ürünlerin dünya pazarında çok satılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Halkımızın bizden beklentilerinin farkındayız. Desteklerin de arkamızda olduğunu biliyoruz. Halkımızdan aldığımız güçle yeni yılda da gece-gündüz çalışarak, ülkemizin ve Gaziantep’tin sorunlarını çözmeye çalışacağız. Halkımızın beklentilerine cevap vermek ve Türkiye’yi dünya devletleri içinde hak ettiği yeri almasını sağlamak en büyük hedefimizdir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *