ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

2000 susturucusuz mobilet yakalandı

2000 susturucusuz mobilet yakalandı
YAYINLAMA: 17 Mart 2021 / 13.19
GÜNCELLEME: 17 Mart 2021 / 13.19
Belediye gürültüyle mücadeleye ciddi başladı

Şehrimizde kayıtlı on bin mobilet ve motosiklet var. Mobilet ve motosiklet gürültüsünden şehrin kurtarılması için bu kez belediye ciddi olarak mücadeleye başladı. Trafik ekipleriyle yapılan işbirliği sonunda plakasız ve susturucusuz 2000 mobilet yakalanarak Gazhane mağarasına konuldu. Mobiletlerin bir daha susturucusuz gezmemesi için ağır ceza uygulanmasına başlandı. Mobiletlerden Gazhanede kaldığı her gün için 2400 lira ceza alınıyor.

Kısa bir süre sonra mobileti de satsa ödeyemeyecek. Böylece gürültücü mobiletlerden şehir kurtulmuş olacak. İlgililer şehrimizde kayıtlı on bin mobilet ve motosikletin bulunduğunu, kayıtsız ne kadar olacağının bilinmediğini, toplanmasına rağmen her gün mantar gibi yerden plakasız mobilet çıktığını ifade ettiler. Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“Şehrin huzurunu kaçıran, vatandaşları geceli gündüzlü uykusunu yok susturucusuz köküne kibrit suyu dökmek için harekete geçtik. Trafikle yaptığımız işbirliği sonunda 2000 susturucusuz mobilet yakaladık ve Gazhane mağarasına koyduk. Bir daha susturucusuz gezmemeleri için her gün mobiletlerden 2400 lira yer cezası alıyoruz. Kısa bir süre sonra mobiletin tamamını bize verse bedelini ödeyemez. Biz de bunların elinden kurtulmuş oluruz.

Şehrimizde kayıtlı 10 bin mobilet ve motosiklet var. Kayıtsızın sayısını bilmiyorum. Ama mutlaka gürültüyü kesin olarak bu şehirden kaldıracağım. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur. Gürültü edenler de cezalarını buluyorlar, bulacaklardır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *