ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

20 yıl önce Tarım Bakanı olmalıydım

20 yıl önce Tarım Bakanı olmalıydım
YAYINLAMA: 13 Kasım 2020 / 13.09
GÜNCELLEME: 13 Kasım 2020 / 13.09
Susurluk mahkumu Korkut Eken’e bazı generallerimi yanı sıra MHP’li Tarım ve Köy işleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp de sahip çıktı. Gökalp, “Bu konuda generaller ne demişse doğrudur "derken, SP’lilerin MHP’ye sataşmasına da sert yanıt vererek, “Onlar önce kendilerine baksın” diye konuştu.

MHP’li Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, bazı açılış ve incelemelerin yanı sıra çiftçiye doğrudan gelir desteğiyle ilgili ödenmeyi başlatmak için geldiği Gaziantep'te Vali Erhan Tanju’yu ziyaret etti. Bakan Gökalp Susurluk sanığı Korkut Eken’e bazı askerlerin destek vermesiyle ilgili soruya, “Korkut Eken bu ülkeye hizmet etmiş bir subaydır. Bu nedenle paşaların Eken’e yönelik açıklamasını bizde destekliyoruz. Paşalar ne demişse doğrudur. Sayın Korkut Eken emekli paşalarımızın emrinde çalışmış değerli bir subayımızdır. Bu arada emekliye ayrılmıştır. Sayın Paşalarımızın görüşlerine tabii ki bizim katılmamız inanmamız gerekmektedir. Çünkü Korkut Eken onların emrinde çalışmıştır” şeklinde konuştu. SP’li yöneticilerin, ‘MHP olduğu sürece ülkede demokrasi olmaz’ şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Gökalp, “Onlar önce kendilerine baksın. Türkiye’yi ne hale getirdiklerini herkes gördü. MHP ülkesini seviyor” karşılığını verdi.

Bakan Gökalp'in GTO'da Oda başkanlarıyla toplantısının bir bölümünü basına kapalı yapıldı. Gökalp burada yaptığı konuşmada, 57. Hükümetin yıllardır çıkarılmayan temel kanunları hiçbir baskı altında kalmadan halkın sıkıntılarını gözlemleyerek çıkardıklarını belirterek, daha önceki dönemlerde, yanlış israf, yanlış yatırım, geri dönmeyen krediler, bankaların görev zararı, üreticiye verilmesi gereken destekleme primlerinin başkalarına verilmesi, hayvancılığın ve meranın tahrip edilmesi, toprağın sulanmaması gibi yanlış politikaların ülkede sıkıntı yarattığını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *