ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

20 öğretmen Doğu’ya gidiyor

20 öğretmen Doğu’ya gidiyor
YAYINLAMA: 13 Temmuz 2022 / 15.19
GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2022 / 15.19
Bölgeye asker ve sağlık ekibi sevk inden sonra şimdi de orası mülteci akınına karşılık iyi derecede yabancı dil bilen öğretmenler görevlendirilecek.

Bölgedeki bazı kentlerin yanı sıra Gaziantep'ten de 20 öğretmene geçici görevlendirme emri tebliğ edildi.

Yabancı dil bilenler tespit ediliyor

Eğitim Sen Şubesi Başkanı Mehmet Bozgeyik, Gaziantep'te çeşitli okullarda görev yapan özellikle izci kurullarında görev yapan ve iyi derece İngilizce ve Arapça bilen öğretmenlerin geçici olarak sınıra yakın yerlerde görevlendirileceği ne ifade etti. Bu konuda il milli eğitimi ve valiliğin belirlediği 20 öğretmene görev yazılarının tebliğ edildiği, bu nedenle ikinci bir emir de sınıra yakın yerlerde göreve başlayacaklarını ifade eden Bozgeyik “Bu öğretmenler, olası bir savaş durumunda Türkiye'ye gelecek olan mültecilere eğitim vermek, onlarla iletişim sağlamak için görev yapacak. Bu nedenle iyi derecede İngilizce ve Arapça bilenler seçildi. Ve arada yeni izci kurullarında görev yapan öğretmenler gelecek mültecilere belirlenen yerlere yerleştirilmesi, çadır kurmaya gibi konularda yardımcı olacak” dedi.

3 bin dolar maaş

Bozgeyik, savaş durumunda görevlendirilecek öğretmenlere aylık 3 bin dolar maaş verileceğini ifade etti. Bozgeyik, “Biz bu şekilde bir görevlendirmeye karşıyız. Böyle zoraki görevlendirme yerine gönüllü öğretmenler arasında görevlendirme yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *