ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

20 köyümüzde ilkokul ve lojmanını köylüler yapıyor

20 köyümüzde ilkokul ve lojmanını köylüler yapıyor
YAYINLAMA: 01 Eylül 2021 / 12.56
GÜNCELLEME: 01 Eylül 2021 / 12.56
Köylülerimiz kolları sıvadı.

Kendi okulunu kendin yap seferberliği devam ediyor. İlimizde Vali Fikret Koçak tarafından açılan okul yaptırma seferberliği hızla devam ediyor. Halkın yardımlarıyla şehir içinde gerçekleştirilen üç ilkokuldan sonra, köylerde de köylülerimiz okul yaptırma seferberliğine başladı.

İslahiye ilçesi köylerinde 13 ilkokul ve lojmanı, Kilis'te bir köyün, Oğuzeli ilçesinde dört köyün, Yavuzeli ilçesinde iki köyün ve Araban ilçesinde bir köyün okul ve lojmanı köylüler tarafından yaptırılmaya başlandı. Okul ve lojmanlardan bir kısmı tamamlanarak hizmete girdi, diğerlerinin inşaatları devam ediyor.

Temel kazımından malzeme teminine kadar tüm işler köylülerin katkısıyla yapılıyor. Köylü yurttaşlarımız temeli kendileri kazıyor, harcını kendileri katıyor, sıvasını kendileri yapıyorlar. Sadece yapılacak ilkokul binasının veya lojmanının projesi devlet tarafından veriliyor.

Sadece İslahiye ilçesinde yaptırılan okul binası ve lojmanların, köylülerin her takılışında ilçe kaymakamı yardımlarına koştu. Yapılan okul, lojman ve tuvaletler ilçelere göre şöyle:

İslahiye ilçesi, Keçikuyusu köyü, öğretmen lojmanı tamamlandı. Sayburun köyü okul binasının kalıpları alındı, Bayraktepe köyü, ek derslik tamamlandı, havlu duvarı kalıbı alındı. Kayalılar köyü, okul inşaatı devam ediyor. Kazıklı köyü iki dershane tamamlanmak üzere, çatı onarımı tamamlandı. Yolbaşı köyü iki dershane bitmek üzere. Mezarlık köyü, altı derslik okul için yer alındı, bura bir köylü tarafından yapılacak. Kerkük köyü, bir derslik bitti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *