ANASAYFA arrow right Eğitim

20 bin öğretmen atamasıyla hangi açık kapatılacak?

20 bin öğretmen atamasıyla hangi açık kapatılacak?
YAYINLAMA: 28 Şubat 2021 / 17.16
GÜNCELLEME: 28 Şubat 2021 / 20.25

Cumhurbaşkanının, yüzbinlerce öğretmen açığı olan eğitim camiasına 2021 yılında 20 bin öğretmen ataması yapılacağıyla ilgili konuyu Meclis Genel Kuruluna taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, bir yılda personel sayısı yüzde 25 oranında artırılan Diyaneti örnek göstererek, Milli Eğitim’de de gerekli atamaların bir an önce yapılmasını istedi.   

Yüzbinlerce öğretmen açığı olan eğitim camiasına 20 bin öğretmen atamasının çok yetersiz olduğunu belirten Yılmazkaya AKP Hükümetine seslenerek, “Sizlerde çok iyi biliyorsunuz! Ama hiçbir şey yapmıyorsunuz!” dedi.

AKP Hükümetinin devlet kaynaklarını boşa harcadığını vurgulayan Yılmazkaya, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi, “Vatandaştan toplanan vergileri israfa, saltanata harcayan hükümet konu eğitim olunca  ‘Bütçe Yok, Para Yok’ diye konuyu geçiştiriyor” dedi.

Milli Eğitimde en az 150 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanın 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurmuştu.

Yüzbinlerce öğretmen açığı olan eğitim camiasına 20 bin öğretmen atamasının çok yetersiz olduğunu sizlerde çok iyi biliyorsunuz! Ama hiçbir şey yapmıyorsunuz!

20 bin öğretmen atamasıyla hangi açık kapatılacak çok merak ediyorum? En az 150 bin öğretmen ataması yapılmalı ki öğretmen açığı bir nebze kapatılsın!

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı personel sayısı 2019’da toplam 104 binken, 2020’de bu sayı, sözleşmeliler hariç, yaklaşık 25 bin kişi arttırarak, 128 bine yükseldi. Diyanetin personeli bir yılda yüzde 25 oranında artırılması ihtiyaçtan dolayıysa bu normal.

Değerli arkadaşlar, Milli Eğitiminde öğretmenlere ihtiyacı var!

Ama iş eğitime gelince; “bütçe yok, para yok” diyorsunuz!

Milli Eğitim Bakanlığında görevli 943 bin öğretmen var.

Eğer öğretmen sayısı Diyanetteki gibi yüzde 25 artırılsaydı, 235 bin yeni öğretmen atanmış olurdu ve eğitimdeki öğretmen açığı da kapanmış olurdu.

Ama görünen o ki sizin amacınız eğitim sitemini düzeltmek değil, eğitim sistemini baltalamak!” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *