ANASAYFA arrow right Güncel

2 Temmuz 1993’de, Madımak’ta ülkemizin aydınları katledildi

2 Temmuz 1993’de, Madımak’ta ülkemizin aydınları katledildi
YAYINLAMA: 03 Temmuz 2022 / 17.48
GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2022 / 19.55
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Sivas Katliamının 29. Yıldönümünde, katliamın örtbas edilmeye çalışılmasının, gerçek suçluların ve azmettiricilerin bulunamamış olmasının olayın toplum vicdanında bir yara olarak kalmasına sebep olduğunu ifade etti.

Uçar, “Bu sebeple, her yıl Madımak da yaşanan acılar yüreklerde tekrar yaşanıyor ve bu acı hiç dinmiyor” dedi.

Uçar mesajında, “Tam 29 yıl önce bugün, Madımak Otelinde yaşanan katliam; karanlık yüzlerin Cumhuriyetimize, aydınlığa, bilime, sanata, özgür düşünceye düşmanlıklarını ortaya çıkardıkları en acı günlerimizden biridir…

2 Temmuz 1993’de, Sivas Madımak’ta ülkemizin aydınları katledildi. Sivas Katliamı insanlık tarihine acısı asla dinmeyecek kara bir sayfa olarak yazıldı. Sivas’ta aydınlarımızı diri diri yakanlar ve yakılmasına göz yumanlar ne acıdır ki hala cezalandırılmadı. Yazar ve düşünürler katledilirken; yüreğimizi dağlayan bu yangını çıkaranlar, insanların diri diri yakılmasına göz yumanlar, ödüllendirilip üst düzey görevlere getirildi, unutmadık.

Toplumsal ayrışma ve kutuplaştırmanın nelere yol açacağını 2 Temmuz 1993’te en acı şekilde yaşayarak gördük. Geçmişteki acılarımızdan ders çıkarmalı bir daha asla bu olayların temelini oluşturan ötekileştiren, ayrıştıran politikalardan uzak durmalıyız.

Tüm baskılara, caydırmalara, gücü ve zoru kullanmaya çalışanların girişimlerine rağmen bizler bu ülkeye katkı sağlamaya, aydınlıktan yana tavır almaya, Atatürk Cumhuriyeti’nin ışığında yürümeye, huzur ve barış içerisinde yan yana mücadeleye devam edeceğiz. Cumhuriyet düşmanlarının sistematik saldırılarının bedelini ödeyen 33 insanımızın anıları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *