ANASAYFA arrow right Yaşam

2 bin köpeğe yeni yuva bulundu

2 bin köpeğe yeni yuva bulundu
YAYINLAMA: 14 Ocak 2021 / 19.41
GÜNCELLEME: 14 Ocak 2021 / 19.41
6 bin köpeğin hayatına dokunuldu

Hayvansever bir şehir için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için şehrin farklı yerlerinde oluşturduğu 200 besleme noktasına günlük mama ve su teminini sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Dairesi Başkanlığı, eskiye nazaran sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığın çoğaldığını söyledi. Hatipoğlu’nun ziyaretine Canlı Hayatını İyileştirme Derneği ve Canpati Derneği de katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, günlük olarak 200 noktanın mama ve su ihtiyacını karşılandığını ifade ederek, “2020 yılında 6 bin köpeğin hayatına dokunduk, 2 binine yeni yuva bulduk sahiplendirdik. Petshoplardan hayvan alınmasın mutlaka barınaktan sahiplensin. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in verdiği destekle Veteriner Hekimler Odası’ndan özellikle uzmanlık gerektiren alanlarda destek alacağız. Onların yapamadığı büyük operasyonlarda ise Mustafa Kemal Üniversitesi’nden destek alacağız. Biz ‘insanı sevmeyen hayvanı sevemez’ mantığıyla Büyükşehir Belediyesi olarak Gaziantep Hayvan Dostu, hayvansever şehir diyoruz” ifadelerini kullandı.

CAHİDE Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş ise Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimler Odası arasında imzalanan protokole değinerek sokak hayvanlarının tedavileri için sevindiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi ile sık sık besleme noktalarına gelip hayvanları beslediklerini söyleyen Canpati Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cansu Karabacak, yeni yapılacak barınağın Türkiye’ye örnek olacağını, büyükşehirin her türlü desteği verdiğini vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *