ANASAYFA arrow right Güncel

2 bin 927 engelli vatandaşa manuel ve akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı

2 bin 927 engelli vatandaşa manuel ve akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2022 / 21.12
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2022 / 21.12
Bugüne kadar yaptığı tüm çalışmalarda insan odaklı hizmetler ortaya koyan Şahinbey Bele-diyesi, engellilerin de yaşamını kolaylaştıracak projeler yaparak onların yaşamlarına dokun-maya devam ediyor.

Bugüne kadar 2 bin 927 engelli vatandaşa manuel ve akülü tekerlekli sandalye, 4 noktada akülü araç dolum istasyonu, 8 tane hasta bakım yatağı, 7 tane akıllı klozet, 101 adet işitme cihazı, 417 görme engelliye beyaz baston, protez kol ve bacak, analog görme engelli bilgisayarı hediye ederken, engelliler için park, Akkent Spor Köyü içerisinde Engelli Yüzme Havuzu yaparak engelli vatandaşların hizmetine sundu.  

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, engellilere verilen desteklerin artarak devam ettiğini belirterek “Peygamber Efendimiz, Allah sizin ne biçimlerinize ne de bedenlerinize bakar. ‘O sizin yüreklerinize bakar’ diyor. Ne olacağımız belli değil. Bu nedenle el ele, gönül gönüle vermek zorundayız. Belediye Başkanı olmadan önce geçirdiğim trafik kazası sonrasında ayağım kırıldı. Altı ay boyunca hiç yürüyemedim. İki ay hiç kalkmadan yattım. Yaklaşık üç ay koltuk değneğiyle dolaştım. Bir ayda bastonla gezdim. Akülü manuel sandalye deyip geçmeyelim. Onların eli, ayağı olup, dışarı çıkmasına vesile oluyor. Şu ana kadar bugünkü dağıtıklarımız ile birlikte 2.927 tane akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıttık. Bizden akülü ve manuel sandalye isteyen herkese herhangi bir şart koşmadan bir şey istemeden dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Engelli kardeşlerimize sadece akülü manuel sandalyede değil işitme cihazı, beyaz baston, görme engelli kardeşlerimize 3 tane bilgisayar, gazilerimiz için akıllı klozet, Protez, kol, bacak, hasta bakım yatağı, 8 tane solunum destek cihazı hediye ettik. Helal hoş olsun. Çünkü onlar bu milletin bir bireyi güle güle kullansınlar” dedi.

16 Mayıs pazartesi günü düzenlenecek olan kan bağışı kampanyasına tüm vatandaşların davetli olduğunu belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu “Tüm STK'larımızın ve kurumlarımızın desteklediği her yıl geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışı kampanyamızı 16 Mayıs Pazartesi günü sabah 08:00’den 21:00’a kadar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenleyeceğiz. Kan vermek sünnettir. Ayrıca kan bağışı kampanyamıza katılan herkese de birer tane spor ayakkabısı hediye edeceğiz. Yine Cumartesi günü saat 18:00’da Şahinbey Parkı'mızda Ahmet Şafak konseri olacak. Hepinizi oraya davet ediyorum" dedi.

Şahinbey Belediyesi ile birlikte yaptıkları tüm projelerin başarılı geçtiğini ifade eden Katar Hayır Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ali Nasır “Katar Hayır Sever Derneği olarak böyle bir programa katılığımız için büyük mutluluk duyuyorum. Şahinbey Belediyesi ile sürekli hayır işleri için birlikte çalışıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu hayır işlerine büyük önem veriyor, kendisine bu anlamda teşekkür ediyorum. Şahinbey Belediyesi ile yürüttüğümüz tüm projeler başarılı ve profesyonel bir şekilde gerçekleşti. İnşallah bundan sonra yapacağımız projeler aynı hassasiyetle devam edecektir” dedi.

Görme Engelliler Derneği Başkanı Necmettin Aysel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun engellilere her zaman destek olduğunu belirterek, “Engelli olmak bizim isteğimiz değildi. Bu bir piyangoydu. Her an herkese bu piyango vurabilir. Ancak bu piyango bizlere çıktı. Ama yine de Allah'ımıza hamd eder çok teşekkür ederiz. Çünkü günümüzü kolaylaştırması için bizlere Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu gibi bir başkan göndermiş” dedi.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, MHP Şahinbey İçe Başkanı İlker Kızıklı, Katar Hayır Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ali Nasır, STK temsilciler, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *