ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

19 Mayıs Ata’yı Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz

19 Mayıs Ata’yı Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz
YAYINLAMA: 22 Ocak 2021 / 13.42
GÜNCELLEME: 22 Ocak 2021 / 13.42

Yurdumuzun kurtarıcısı Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Atatürk' ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs Ata'yı Amma Gençlik ve Spor Bayramı’nı ulusça törenlerle coşku içinde kutluyoruz.

Şehrimizdeki tütenler saat 8’de başlayacak. Atatürk Anıtına çelenkler konulup saygı duruşunda bulunacak İstiklal Marşı topluca söylenerek bayraklar gönderlere çekilecek. Törene katılanlar topluca bando eşliğinde spor alanına gidecek. Tiyatro salonunda hazırlanan sergi açılacak.

Spor alanındaki törenlere saat 9.15’ten itibaren devam edilecek. Vali, garnizon komutanı, milli eğitim müdürü, beden terbiyesi bölge müdürü halkın, öğrencilerin ve sporcuların bayramlarını kutlayacak. İstiklâl marşıyla alandaki gönderlere bayraklar çekilecek. Vali Fikret Koçak günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yapacak. Bir öğrenci konuşacak, diğer öğrenciler şiirler okuyacak. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okunacak, gençler topluca Gençliğin Atatürk'e cevabını sunacak.

Bütün gençlik ve halk “Türk Ulusu ve Devlet Başkanı” adına üç kere “Sağ ol” çağrısında bulunacak. Daha sonra geçit töreni ve spor gösterileri yapılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *