ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

18 yıl önce Rumlar Kıbrıs’ta çoğu kadın ve çocuk olan 820 yurttaşımızı şehit etmişti 

18 yıl önce Rumlar Kıbrıs’ta çoğu kadın ve çocuk olan 820 yurttaşımızı şehit etmişti 
YAYINLAMA: 31 Ağustos 2020 / 17.43
GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2020 / 17.43
Kıbrıs Türk Federe Devleti’nde Mücadele ve Şehitler Haftası başladı

Tam 18 yıl önce 21 Aralık 1963 günü kara cübbe li papazların eşliğinde Kıbrıslı katil Rumlar savunmadan yoksun çoğunluğunu kadın ve çocukların teşkil ettiği 820 Türk’ü katletmişlerdi. Aralarında bir subayımızın iki çocuğu ile eşi de bulunuyordu. Tarihe Kanlı Noel olarak geçen günde papazlara yılbaşı tebriği olarak çok anlamlı, şehitle -rin fotoğrafları bulunan kartlar gönderilmişti.

Kıbrıs Türk Federe Devleti tarafından Kanlı Noel' in yıldönümü Mücadele ve Şehitler Haftası olarak anılıyor. Lefkoşe'de İstiklâl Marşımızın söylenmesin - den sonra Atatürk Anıtına çelenkler konularak saygı duruşunda bulunuldu. Akşama Kanlı Noel'i yansıtan bir eser sahnelendi. 24 Aralık gecesi de şehitlerimizin ruhuna mevlit okunacak.

24 Aralık Kanlı Noel’inden sonra müracaatımız üzerine Birleşmiş Milletler tarafından karar alınarak Kıbrıs'a Barış Gücü askerleri gönderilmişti. İnsanlığın yüz karası Rumların vahşeti hafta boyunca yeniden dile getirilerek nefretle anılacak. 1963 yılındaki olaylar hatırlanarak üzüntülerimiz dile getirilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *