ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

18 firmadan yalnızca 3’ünün TSE belgesi var

18 firmadan yalnızca 3’ünün TSE belgesi var
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 13.21
Asansör montajı yapan 18 firmadan üçünün TSE belgesi olduğunu ifade eden TSE Bölge Müdürü Mustafa Derecikti, TSE’li olmayanlar için de mutlaka belge almasını, insan yaşamının tehlikeye sokulmamasını istedi.

Asansörlerin günlük yaşamda önemli yerinin olduğunu vurgulayan Derecikli, 1980 yılından sonra Sanayi Ticaret Bakanlığı tarafından asansörlerin standartlara uygun olması ve TSE belgesi alma mecburiyeti getirildiği halde buna gerekli önemin verilmediğine dikkat çekti. Gaziantep’te asansör montajı yapan 15 firmanın TSE belgesinin olmadığını hatırlatan Derecikli, “Asansör günümüzde vazgeçilmez bir araç durumundadır.

Böyle önemli bir aracın montajında kullanılan malzemenin kalitesi, kullanım sistemi projesi nedir bilinmez. Kaliteli mi değil mi kimse bilmez. Gelişi güzel bir proje ve kullanılan malzemelerle insan yaşamını tehlikeye sokuyorlar. Belge alan firmalar karşısında da haksız rekabete yol açıyorlar. Bu çok yanlış ve de tehlikeli. Binaların asansör montajı mutlaka TSE belgeli firmalara yaptırılsın. TSE belgeli asansör montajları TSE’nin kontrolünde. En ufak bir sorun çıktığında firma ile biz muhatap oluyoruz ve derhal arızanın giderilmesi için ilgili firmayı uyarıyoruz. Fakat belgesiz firmalar için yapacak bir şey yok, ancak mağdur olan ve zarar görenler İl Hakem Heyet’ine başvurup şikayetlerini dile getirebilir” dedi.

1986 Yılı’nda çıkan asansör yönetmeliğine göre TSE belgeli olmayan asansörlerin bulunduğu inşaatlara belediyelerin ruhsat vermemesi gerektiğini, son yıllardan buna özellikle dikkat edildiğini söyleyen Derecikli, “Belediyeler ruhsat vermeden önce asansörlerin TSE’li olup olmadığına dikkat edecek. Ayrıca asansör kuyu boşluğu ve kalorifer daireleri de standarda uygun değil. Artık bunlara da dikkat edilecek. İnşaat başlamadan önce avam proje aşamasında belediyeler asansörlerin kuyu ve kalorifer dairelerinin standarda uygun olup olmadığına da bakacak. Aksi bir durumda inşaata izin verilmeyecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *