ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

170 milyon dolarlık yatırım hedefleniyor 

170 milyon dolarlık yatırım hedefleniyor 
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 16.21
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 16.21

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütülen ve GTO’nun da katkılarıyla 3.5 milyon metrekare alan üzerine kurulması planlanan Organize Besi Bölgesi çalışmaları hızlandırıldı. Türkiye’de ilk defa böyle bir projenin gerçekleşeceğini ifade eden yetkililer, bugünkü rakamlara göre projenin 170 milyon dolara mal olacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Bu arada çeşitli Bakanlıklardan temsilciler konuyu incelemek için Gaziantep’e geldi.

Hızla büyüyen ve gelişen Gaziantep’te, metropol kente yakışan, çağdaş şehircilik ölçülerine uygun yatırmaların hızla devam ettiğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu, kent merkezinde kalan Et Hali, dağınık şekilde faaliyet gösteren 600 civarında ahır ile hayvan pazarını belli bir bölgede toplamak için böyle bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Mevcut görüntülerin Gaziantep’e yakışmadığını söyleyen Sofuoğlu, “Gaziantep sürekli kendini yenileyen, çağdaş hizmetlerle buluşan şanslı kentlerden biri. Bu alanda büyükşehir belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hizmetlerimizi aksatmadan devam ettireceğiz” dedi.

GTO’nun da desteği ile Gaziantep’e modern bir Organize Besi Bölgesi yaptırılmasının planlandığı, bunun için kent merkezine 10 kilometre uzakta Bayramlı Köyünde 3.5 milyon metrekare alan tespit ettiklerini ifade eden Sofuoğlu şunları söyledi: “GTO ile birlikte yürütülen çalışma kapsamında kurulması planlanan OBB için yer tespiti yapıldı. Konuyu Sanayi Bakanlığına ilettik olumlu yaklaştılar. Yerinde inceleme için ilgili Bakanlıklara çağrı yaptık. Şimdi OBB’nin kurulacağı alanda Çevre, Bayındırlık, Tarım, Sağlık, Bakanlıkları ile DSİ’de gelen görevli kişiler yerinde inceleme yapıyor. Her Bakanlık temsilcisi kendi alanıyla ilgili olarak çalışıyor. Bu görevlilerin olur vermesi halinde raporlar Sanayi Bakanlığı’na iletilecek ve oradan çıkacak kararla OBB’nin çalışmalarına resmen başlanılacak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *