ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

17 tır dolusu askeri malzeme geri döndü

17 tır dolusu askeri malzeme geri döndü
YAYINLAMA: 01 Aralık 2021 / 15.03
GÜNCELLEME: 01 Aralık 2021 / 15.03
ABD’nin Nusaybin‘de bulunan lojistik destek amaçlı malzemelerinin bir bölümünü taşıyan 17 tır havaalanına gelerek yükünü boşalttı.

Beşinci Zırhlı tugay Komutanı tuğgeneral Necdet Sezginer, malzemenin indirilmesinin ardından havaalanına gelerek bir süre incelemede bulundu. Vali Lütfullah Bilgin, Gaziantep Havaalanı’na getirilen ABD askeri birliklerinin ve malzemelerinin önümüzdeki günlerde gitme ihtimalinin bulunduğunu açıkladı.

Tırlar sabah erken saatlerde geldi

Bir süre önce lojistik destek amacıyla kullanılmak üzere Nusaybin’e götürülen askeri malzemelerin bir bölümü ABD’nin bölgeden geri çekilme kararının ardından İskenderun Limanı’na gönderilirken, 17 tır dolusu malzeme Gaziantep’e getirildi. Malzemelerle birlikte dört otobüs ve iki minibüs dolusu asker de Gaziantep’e geldi. Tırlar da yüklü olan konteynırlar havaalanının hizmet binasının bulunduğu alana indirildi. Konteynırların indirilmesi için vinç kiralandı. Konteynırları boşaltan tırlar daha sonra alandan ayrıldı. Konvoyla birlikte gelen 50 civarındaki askerde buradaki birliğe katıldı. Nusaybin’den hareket eden konteynır yüklü tırlardan biri ile yedi askeri tır ve bir otobüs dolusu asker İskenderun’a geçti.

Arazi kiralama işi askıya alındı

Gaziantep Havaalanı’na lojistik amaçlı olarak kullanmayı planlayan ABD’liler, arazi kiralama işini de askıya aldı. Böylece havaalanının bitişiğindeki arazi sahiplerinin iştahını kabartan yüksek miktardaki kira beklentisi de şu an için rafa kalkmış oldu.

Tuğgeneral Sezginer alanda inceleme yaptı

Nusaybin’den gelen ABD’ye askeri malzemelerinin Gaziantep Havaalanı’na boşaltılmasının ardından 5.Zırhlı tugay Komutanı tuğgeneral Necdet Sezginer alanda incelemede bulundu. Vali Lütfullah Bilgin ise, alanda konuşlanan ABD’li askerlerin önümüzdeki günlerde bölgeden ayrılma ihtimalinin bulunduğunu açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *