ANASAYFA arrow right Yaşam

16 Koyun 1 koç projesiyle, Öğüç ailesi yeni bir yaşam kurdu

YAYINLAMA: 23 Eylül 2022 / 19.31
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2022 / 19.31
Şahinbey Belediyesi’nin kırsal mahallelerdeki ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yaptığı 16 Koyun 1 koç projesiyle, Öğüç ailesi yeni bir yaşam kurdu.

Boya ve dekorasyon işi yaparken iflas eden Ali Özkan Öğüç, Şahinbey Belediyesi’nin hibe programından yararlanarak aldığı 17 küçükbaş hayvan ile yeniden hayata tutundu. Beş kişilik ailesini Şahinbey Belediyesi'nin hayvan desteği geçindiren Ali Özkan Öğüç aldığı 17 küçükbaş hayvan sayısını da her geçen yıl arttırıyor.

Umutlarının tükendiği anda Şahinbey Belediyesi’nin tamamı hibe olan küçükbaş hayvan desteğinin kendilerine umut olduğunu ifade eden Ali Özkan Öğüç ''3 yıl önce Geneyik köyüne taşındım. Daha önce şehirde boya dekorasyon işi yapıyordum. İflas edince Gaziantep'teki evimi sattım. Borçlarımı kapattım elimdeki parayla köye yerleştim. Elimde kalan çok cüzi miktar parayla köydeki evin tadilatını yaptırdım. Hayvancılık yapmak istiyordum ama imkânlarım yoktu. Tam umutsuzluğa kapıldığım anda Şahinbey Belediyesi’nin hibe programı bize umut oldu. Hayata tutunmamıza gelecekle ilgili hayaller kurmamıza yardımcı oldu. Üstelik tamamı hibeydi. Ben de bu projeden faydalanmak için başvuru yaptım. Yapılan inceleme sonucunda hibeyi almaya hak kazandım. Şahinbey Belediyesi ilk etapta 16 koyun, 1 koç verdiler. Bir yıllık yemini de temin ettiler, bunların tamamı hibe olarak verildi. Daha sonra koyunlar için süt sağma makinası verildi. Şu an koyunlardan olan kuzuları satarak büyükbaş hayvan aldım. Aynı zamanda da koyunlarımızı merada yayıyorum. Şahinbey Belediyemizin de yardımı bize çok iyi geldi, yeni kapılar yeni umutlar açtı. Şahinbey Belediyesinin vermiş olduğu destek benim için büyük bir sermaye oldu. Hedefim, ailemin geçimini sağlayıp kimseye muhtaç etmeyecek şekilde geçimini sağlamak. Şahinbey Belediyesinin desteği bununla da sınırlı kalmadı. Her yıl yüzde 50 hibeli yem desteği veriyor. Ekip biçen çiftçilere ise tohum, gübre desteği sağlıyor. Bu tür sosyal hibe programlarıyla bizler gibi insanların ekonomik olarak daha üst ve refah seviyelere çıkmamıza yardımcı oluyor.'' dedi.

ÇOCUKLARIMI OKUTABİLİYORUM

Koyunların kuzularını satarak aldıkları ineklerin süt ve yoğurdun dan elde edilen gelirle çocuklarını okuttuklarını anlatan Şehriban Öğüç, “İneklerden sağdığımız süt ve yoğurtdu satarak, 3 çocuğumuzu okutuyoruz. Koyunlarımızın kuzuları oldu, onların bir kısmını sattık. Şu an koyun ve kuzularımızın sayısı 35 civarındadır. Çok güzel bir destek oldu. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu geçinmemize, kalkınmamıza yardımcı oldu. Allah razı olsun başkanımızdan'' diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *