ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

16 bin yoksula ayni yardım..

16 bin yoksula ayni yardım..
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 15.51
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 15.51

Şahinbey ilçesinde, Sosyal Riski Azaltma Projesi doğrultusunda ilçedeki yoksul 16 bin öğrenciye yapılacak ayni yardım için ihale yapıldı. Kırtasiye, bot, önlük, çanta ve lise kıyafeti olarak yapılan yardımlarla ilgili alınacak malzemenin toplam bedelinin 386 milyar lira olduğu kaydedildi.

İhale, Şahinbey Kaymakamlığı’nda Kaymakam Ömer Karaman, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, mal müdürü, muhtar ve meclis üyelerinin huzurunda yapıldı. FAK-FUK-FON kanalıyla satın alınacak malzemelerin yine bu kurum kanalı ile dağıtılacağı bildirildi. Başbakanlığın genelgesi üzerine bir süreden beri öğrenciler arasında tespit çalışması yapıldığı öğrenildi.

Karaman, “Gerçek fakirleri tespit etmeye çalıştık. Herkese açık olarak şeffaf şekilde yaptığımız ihaleyle en kaliteli ve en iyi malzemeleri en az kar ödeyerek satın alıp ihtiyaç sahiplerine en geç hafta içerisinde dağıtmaya başlayacağız. Aslında gelen bu parayı nakdi olarak ta verebilirdik. Fakat ayni olarak dağıtılmasını uygun gördük. Bu şekilde hedeflenen rakamdan daha fazlasına yardım etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *