ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

1500 tane çocuk okutuldu

1500 tane çocuk okutuldu
YAYINLAMA: 04 Ekim 2022 / 15.29
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2022 / 15.29
İlk adım evi ile tanışan çocuklar hayatlarından memnun. İlk adım evi tarafından okul çağına gelmiş 14 yaş üzerinde 150 kişi okuma yazma öğretildi. 335 ilköğretim öğrencisi Yavuzeli, Nizip, Oğuzeli ve Fevzi paşa da bulunan yatılı okullara yerleştirilirken, 11 öğrenci ise, pansiyonu lise öğrenimi görüyor.

Bir çocuk tıp fakültesinde okuyor

Sosyal hizmet uzmanı Dilber Yıldız, sokakta çalışan ve okuma imkanı olmayan tüm çocuklara kucak açtıklarını söyledi. Eğitimin tüm aşamasında maddi ve manevi tüm olanakları çocuklara söyleyen Yıldız, “Bunlar bizim çocuklarımız. Sokakta çalışmak zorunda kalmaları ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun bir göstergesi. Büyük şey belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin finansmanında çocukların tüm sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Eğitimlerinin tüm aşamalarında yanlarındayız. İç çamaşırlarından, tüm kırtasiye masraflarına varana kadar ihtiyaçları karşılanıyor. Bir öğrencimiz tıp fakültesinde okurken, İki öğrencimiz de eğitim fakültesinde öğretimini sürdürüyor” diye konuştu.

Ekonomik şartlar zorluyor

Çocukların ekonomik şartlar nedeniyle çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyen Yıldız, “Yıl içerisinde 738 çocuğu kapalı işyerlerinde çalışmalarını sağladık. Şu anda 11 çocuk ise, kunduracılar Sitesi‘nde sayacılık eğitimi alarak, meslek sahibi oluyor. Mesleki kursların el becerilerinin gelişmesinde katkıda bulunmaya ve eğitim konusundaki duyarlı davranmaya” diyerek, çocuklara toplum olarak sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

20 çocuk üzerinde başarılı olamadık

1998 yılından bu yana çalışmalarını aralıksız devam ettiklerini belirten Yıldız, “Beş yıllık sürede 20 kronik çocuk üzerinde başarılı olamadık. Bu çocuklara ulaşıyoruz, birkaç gün geliyorlar, sonra tekrar kayboluyorlar. Zihinsel olarak problemli çocuklar üzerinde başarı şansımız yok denecek kadar az. Ortopedik özürlü olan çocuklarla sıkıntı yaşamıyoruz. İki adam evinde çocukları olduğu kadar ailelerine de sahip çıkmaya çalışıyoruz. Yıl içerisinde belirli dönemlerde çocukların anne babalarının yaşadığı yerleri ziyaret Edip, imkanları ölçüsünde gıda ve giysi yardımı yapıyoruz. Yapılan tüm çalışmaların temelinde eğitim oluşturuyor. Eğitimsiz bir toplumun neler yaşayabileceğini biliyor ve çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *