ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

150 yıllık özlem son buldu

150 yıllık özlem son buldu
YAYINLAMA: 12 Ocak 2023 / 15.58
GÜNCELLEME: 12 Ocak 2023 / 15.58
Köy Hizmetleri Müdürü Eyyüp Karahan, ilimizde su sorunu yaşanan son iki köy olan Karakesik ve Solaklı ile Körler mezrasının suya kavuştuğunu söyledi.

Bu köylerde 150 yıldır süren sorunu giderebilmek için aralıksız çalışma yürüttüklerini belirten Karahan, “Şehitkamil ilçesine bağlı Karakesik, Körler mezrası ve Solaklı köylerinde yaklaşık 150 yıldır su sorunu yaşanıyordu. Bu köylerimizin bulunduğu bölge maalesef kurak ve kıraç bir toprak yapısına sahip. Daha önce yapılan sondaj çalışmalarından bir sonuç alınamamıştı. Sadece iki köy ve bir mezramızda su sorununun yaşanması bizleri üzüyordu. Bu köylerimiz mevcut su ihtiyacını taşıma usulü ile tankerlerle karşılayabiliyorlar, bu yöntem de büyük bir maliyet gerektiriyordu” diye konuştu.

Karahan, yeni geliştirilen su arama teknikleri ve cihazlar ile derinlerde su kaynağına ulaşıldığını ifade ederek, “Köylerin yakınından geçen Osmaniye-Gaziantep otoyoluna yakın bir bölgede güçlü bir su kaynağı olduğunu belirledik. Gelişmiş bir sondaj makinası ile açtığımız kuyudan saniyede 8 litre civarında su bulduk” dedi.

2004’te her köy evinde çeşme olabilecek

Karahan, bulunan suyu kaynağından köy ve mezralara yeraltı şebekesi ile ulaştıracaklarını, bunun için Özel İdare Müdürlüğünce sağlanacak ek bütçe ile su şebekesi ve depo yapacaklarını kaydederek, “Şebeke çalışmalarına başlandı. Susuz köylerimiz, 2004 yılı başında evlerinde akan çeşmelerinden suyu doya doya içebilecekler” diye konuştu. Karakesik köyü muhtarı Osman Kareli de 150 yıldır su sıkıntısı çektiklerini, sudan umudu kesmeye başladıkları bir dönemde müjdeyi aldıklarını anlatarak, “Artık tüm umutlarımız tükenmişti. Umutlarımızın tükendiği anda suya kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *