ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

150 liraya gidilecek olan Nizip’e 600-700 lira harcanıyor

150 liraya gidilecek olan Nizip’e 600-700 lira harcanıyor
YAYINLAMA: 04 Aralık 2022 / 17.09
GÜNCELLEME: 04 Aralık 2022 / 17.09
Kalealtı’ndan Nizip’e kalkan minibüsler terminale kaldırıldı… Nizip’e gidenler perişan oluyor

Şehrimizden Nizip’e kalkan minibüslerin Kalealtı semtinden otogara kaldırılması vatandaşları perişan etti. 150 liraya gidilmesi gereken Nizip’e 600-700 liraya ancak gidilebildiği, vatandaşların eşyalarını taksilerle yer yer gezdirmek zorunda kaldıkları bildiriliyor.

Gazetemizi ziyaret eden Nizipli, başlarına gelenleri şöyle dile getirdi:

“Eskiden beri Nizip’e Kalealtı’ndaki minibüslerin kalktığı yerden gideriz. 150 lira ücret ödeyerek Nizip’e gidiyoruz. Son günlerde Nizip’e nasıl gideceğimizi şaşırdık. Kalealtı’na eşyamızla birlikte taksi tutarak gidiyoruz. Taksi ücreti boşa gidiyor. Haberimiz olmadığı için, ikinci bir taksi tutarak bu sefer de otogara gidiyoruz.

Bir çiledir ki sormayın. İki sefer taksi ücreti ödemenize mi yanarsınız, eşyanız elinizde kedinin yavrusunu taşıdığı gibi yer yer gezmenize mi? Belediyenin buradan minibüslerin kalkmayacağını duyurması gerekmez miydi?

Asıl derdimiz şu: Nizip’ten Gaziantep’e gelenlerin hepsinin işi çarşı içinde. Kimse gezmeye, eğlenmeye gelmez. Yanında da daima az çok eşyası bulunur. Bunlarla terminale kadar gitmek büyük bir dert ve külfettir. Nizip’e kalkan minibüslerin yeniden Kalealtı’ndan kalkmasını istiyoruz.”

Sorunu vatandaş tüm açıklığıyla ortaya koyuyor. Amaç hizmet olduğuna göre, Nizip’e daha kolay gitme imkanının sağlanması gerek. Sadece minibüsçülerin Kalealtı’nda da terminal ücretini vermesi gerekiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *