ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

15 trilyonluk uyuşturucu operasyonu

15 trilyonluk uyuşturucu operasyonu
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2020 / 21.43
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2020 / 21.43

Piyasa değeri 15 trilyon civarında olduğu belirtilen 61 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak bir kişi yakalandı. Esrarın Yüksekova’da imal edilip Malatya ve Kayseri üzerinden bir kamyonun zulasında İstanbul’a götürülmek istendiği belirtildi. Böylece Gaziantep’te 2.5 yılda toplam 700 kilo uyuşturucu ele geçirilmiş oldu.

Emniyet Müdürü Ali Kalkan, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Narkotik Büro Amirliği görevlilerinin bir ihbar üzerine yaptığı çalışma sonucu eroin maddesi sattığı tespit edilen A.İ.S.’yi yakın takibe aldığını. Polis, A.İ.S. idaresindeki 38 FH 973 plakalı kamyonu Malatya’da çevirdi. Kamyonun sağ ve sol taraflarına sonradan yapılan zulalar içerisine gizlenmiş 60 paket eroin ele geçirildi. Paketlerin zarar görmemesi ve zuladan kolay çıkarılması içinde halatlı ve raylı sistem monte edildiği tespit edildi. Bu arada A.İ.S.’nin Kayseri de park halinde bulunan 38 PH 172 plakalı kamyonu da eroin taşımacılığında kullandığının tespit edildiği bildirildi.

Kalkan, göreve geldiğinden bu yana organize örgütlerin üzerine gittiklerini belirterek, 1999’dan beri yaklaşık 700 kilo eroin, ilaç, gibi uyuşturucu ve zararlı madde ele geçirdiklerini açıkladı. Ele geçirilen uyuşturucunun yaklaşık 600 bin kişiyi zehirleyecek ölçüde olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, “Yakalanan şahıs ifadesinde 9 kez bu işi yaptığını söylüyor. Bu arada uyuşturucuyu alacak şahıslar da tespit edildi. Bu konuda gerekli bilgiyi Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ilettik. Çalışmalar aralıksız sürüyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *