ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

15 İş yeri Cumhuriyet Savcılığına verildi

15 İş yeri Cumhuriyet Savcılığına verildi
YAYINLAMA: 12 Ekim 2022 / 12.39
GÜNCELLEME: 12 Ekim 2022 / 12.39
Sanayi müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, standartlara uymayan ve LPG satışı yapan 15 İşyeri Cumhuriyet Savcılığına verilirken, altı iş yerine de toplam 12 milyar para cezası kesildi.

50 tane LPG bayisi denetlendi

Sanayi müdürü Doğan Bekerecioğlu, denetimleri süreceklerini belirtirken, “Temmuz ayı içerisinde 50 LPG satışı yapan bayii denetledik. Denetimlerimiz sırasında bazı işyerlerine uyarı, para cezası, bazılarını da yasal işlem yapılmak üzere Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunduk. LPG gerekli tedbir alınmadığı takdirde büyük tehlike oluşturuyor. Geçmişte bunun örneklerini gördük. LPG satışı yapılan yerlerin 500 kg’dan fazla LPG Gazi bulunmaması gerekiyor. Denetimlerde bazı işyerlerinin bu kurallara uymadığını tespit ettik” diye konuştu.

Hizmet için eğitim önemli

Dolum tesislerinde yapılan denetimlerde herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını söyleyen Bekerecioğlu, “Dolum tesislerine standartlara uygun çalıştığını görmek bizi mutlu etti. Aynı özveri ve güvenlik sistemini bayi ve tali bayilerden de bekliyoruz. Ayrıca, dolum tesislerinin sık sık yaptıkları meslek içi eğitim programları da gerek satıcıyı gerekse tüketiciyi bilinçlendirmesi açısından çok önemli. LPG‘nin yanı sıra son günlerde denetimde ağırlığı kaçak mazota yönelttik. Bu da kanayan bir başka bir yaramız. Önümüzdeki günlerde bu çalışmanın ürünlerini alacağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *