ANASAYFA arrow right Ekonomi

15 günde 15 milyon maske üretilecek

15 günde 15 milyon maske üretilecek
YAYINLAMA: 14 Mayıs 2020 / 17.13
GÜNCELLEME: 14 Mayıs 2020 / 17.32
Valilikte düzenlenen imza töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Modeli ile 15 günde 15 milyon maskenin üretilerek vatandaşlara dağıtılacağını kaydetti

Gaziantep’te, Corona virüs (COVID-19) hastalığının yayılmasını önlemek için alınan tedbirler kapsamında takılması zorunlu olan tek kullanımlık maske kumaş temini, üretim ve dağıtımı ile ilgili işbirliği protokolü için imzalar atıldı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de Coronavirüs ile ilgili önemli bir çalışma ve mücadelenin olduğunu aktaran Vali Gül, “Sürecin başından beri Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu Bilim Kurulu’nun politikalarına uyumlu bir şekilde çalışmalar yapıyoruz. Aynı şekilde yerelde belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, hayırseverlerimiz, muhtarlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarının her bir personeli bu çalışmalara katkı sunuyor” dedi.

Gül, “Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı, eczaneler ve PTT aracılığıyla vatandaşlarımıza maske dağıttı. Gaziantep’te de yaklaşık 5 milyonun üzerinde maske dağıttık. Çok önemli bir rakam. Bunun dışında da sanayi bölgesi başta olmak üzere pazarlarda, toplu taşımada, belediyeler aracılığıyla yine valilik ve kaymakamlıklarımızla beraber bir bu kadar daha maske dağıttık. Geldiğimiz noktada Türkiye normalleşiyor. Çok şükür bu mücadele sonucunda vakalar kontrol altına alındı, yükseliş durduruldu normalleşme adımları birçok şehirde başladı. Gaziantep’te de yakın zamanda kurallara uyduğumuz sürece sağlanmış olacak. Burada kontrollü yaşamla beraber üç şeyi yapmamız gerek. Birincisi kronik rahatsızlığı olanlar başta olmak üzere çocuklarla büyüklerimiz, yaşlıların sokağa çıkmaması. Diğer ikisi de sokağa zorunlu durumlarda çıkıldığında maskenin takılması, sosyal mesafenin muhafaza edilmesi” dedi.

Gül, “GAİB Başkanı Fikret beye teşekkür ediyoruz kendisi 15 milyon maskeye yetebilecek kumaşı bize hibe edebileceğini söyledi. Aynı şekilde Naksan firmamız bunu ambalajını karşılayacağını söyledi. İşçiliği de izinli olarak maske üreten firmalara ücretini vermek şartıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği tarafından karşılanacak. Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla da 15 milyon maske vatandaşlara dağıtılacak” ifadelerini kullandı.

Maske, Mesken, Mesafeye dikkat!

Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Vali Gül, vatandaşların 3 M kuralına, maske takmaya, meskende kalmaya ve mesafeyi korumaya dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Gaziantep modelinin birlikte iş yapma modeli olduğuna özellikle değinen Gül, “15 milyon maskeyi paranızla bulamazsınız. 15 milyon maskelik iş vatandaşlarımıza helal olsun. Şehri korumaya yönelik bir çalışma. Maskeyi dikecekler sertifikalı atölyeler izinli olacak. Bu açıdan hem işimizi yapıyoruz hem de usule uygun davranıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Fikret Kileci ise vesile olanlara teşekkür ederek kurallara uymanın önemine değindi.

Naksan Plastik A.Ş’den Mahmut Birlik de firma tarafından maskelerin ambalajlarının sağlanacağını belirtti.

Konuşmalar sonrasında taraflar arasında protokol imzalandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *